Cheminadekampanjen kan vända Frankrike!

LaRoucherörelsens nyhetsbrev v.13

LaRouches vän Jacques Cheminade har kvalificerat sig till att bli en av de tio franska presidentkandidaterna. Nu tas hans program för att stoppa det Tredje världskriget samt lösa finanskrisen upp dagligen i franska medier. Alla presidentkandidater skall ges lika mycket tid och täckning i media, och allas program skall sändas ut till 50 miljoner väljare. Det gör att hela Frankrike äntligen får ta del av de hot världen står inför och lösningarna, och dessutom den humor som Cheminade fyndigt använder för att bemöta olika fula angrepp från medias vakthundar. Cheminades kampanj möts av stor glädje av en befolkning som sedan länge tvivlat på både media och de etablerade politikerna. Det är inte omöjligt att Cheminades kampanj blir bärare för det sociala uppror som redan pågår från alla dem som vill se och skapa en framtid för sig och världen.

Det är en värld som fortfarande befinner sig på randen till avgrunden, eftersom britterna fortsätter pressa fram  kärnvapenkonfrontation med Ryssland och Kina, för att få dem och hela Tredje världen att ge upp sitt hopp om en bättre framtid och i stället betala Västvärldens finanskris. Ryssland mobiliserar nu sina kärnvapenstyrkor och även Kina förbereder sig för kärnvapenkrig. Nu säger Kina också ifrån att man inte tänker tolerera någon världsdiktatur från USA och Västvärlden. Detta är den värld vi har att hantera och därför är det avgörande att du stöder LaRoucherörelsen i Sverige med pengar och hjälper till att sprida och diskutera Monitor, flygblad och nyheterna om Cheminades kampanj. Du som kan komma till Stockholm, boka in nästa möte som hålls tisdagen den 10 april kl 19 i Hägerstensåsens medborgarhus. Du som bor utanör Stockholm, bjud in till möte själv eller ordna en videovisning av föredraget om Arktis utveckling och Helga Zepp-LaRouches webcast.

-------------------------------------------

Cheminade är en av tio officiella presidentkandater
Jacques Cheminade förklarades på måndagen den 19 mars kl 17.30 av Konstitutionsdomstolen för att vara en av de tio kandidaterna i franska presidentvalet (se bilden). Hysterin i det franska etablissemanget är så otroligt stor, att den stora dagstidningen Le Monde i tisdagens hela pappersupplaga tillkännagav att det endast var nio kandidater som godkändes.

Bankdelning franska valet samt i Tyskland
Alla franska presidentkandidater, utom den sittande presidenten Sarkozy, är för bankdelning på ett eller annat sätt. Uppenbart har de påverkats av den fleråriga kampanjen för Glass-Steagall, som har lett till ett brett stöd för Jacques Cheminade och säkrat de politikerunderskrifter som krävs för hans kandidatur. Cheminade är däremot hittills den enda som kräver den ursprungliga och verkligt fungerande bankdelningen enligt Glass-Steagall.

Kina motsätter sig USA-förbudet för iranolja.

En helt ny ton hörs från kinesiska regeingspressen, som i Globala tider: "När det gäller principer och legitima intressen, bör Kina motstå att falla undan inför amerikanska påtryckningar. USA behöver göra en ny bedömning av Kinas nationella vilja. För att nå detta, behöver Kina vara beredd på att ta vissa risker och att att betala ett visst pris."

Svenska styresskicket attackerades av Carl B. Hamilton

Vid sidan av LaRoucherörelsen har få politiker tagit upp den svenska korporativismen, som är det styre Sverige egentligen har, trots allt tal om svensk demokrati. Den svenska korporativismen är en kvarleva från 1930-talets olika synarkistiska styresskick och har sitt namn från Mussolinis fascistiska Italien. Det var detta som Tore Fredin beskrev i sin bok "Sverige - en synarkistisk modell".

Ny EIR-artikel av Hussein Askary om historien bakom striden om Syrien

Hussein Askary har skrivit en EIR-artikel om historien bakom striden om Syrien (på engelska).
Läs den här.

Ulf Sandmark: Man in the Arctic - But How?
Presentation av Ulf Sandmark på Schillerinstitutets internationella konferens i Berlin den 26 februari 2012.

Webcast med Helga Zepp-LaRouche den 17 mars
Webcast med Helga Zepp-LaRouche: Folkomrösta om ESM-fördraget! Lördagen den 17 mars kl 19:00. Live på tyska och engelska.

Monitor och Fysisk ekonomi, mars 2012: Vi kan inte fortsätta leva en månad i taget!
Innehåll i detta nyhetsbrev nr 2-3, mars 2012 (OBS! Dubbelnummer): 1. Ledare: Vi kan inte fortsätta leva en månad i taget! 2. Jacques Cheminade klar för franska presidentvalet, 3. Ny Glass-Steagall-motion lagd i italienska senaten, 4. Politikernas val: Glass-Steagall eller riksrätt, 5. Mikis Theodorakis grundade motståndsrörelse, 6. Nytt parti bildas i Grekland, 7. Hur bankdelning kan rädda Grekland, Kommentar av Ulf Sandmark, civilekonom, 8. Italiens regimchef Mario "Antoinette", 9. Svenska bombfabriken till Saudi: Avbryt Sveriges stöd till al-Qaida i Syrien, 10. Schillerinstitutet höll internationell konferens i Berlin, 11. Rysk-amerikansk månbas föreslagen, 12. Flygbladstexten: Stoppa Tredje världskriget!, 13. Webcast med Helga Zepp-LaRouche: Riksrättsmotion i USA:s kongress - folkomrösta om ESM-fördraget nu! Fysisk ekonomi mars, 2012: 14. Utveckling av Arktis - men hur?

-------------------------------------------
Du kan få detta nyhetsbrev gratis varje vecka om du registrerar din e-postadress genom att klicka här och följ instruktionerna. Du kan när som helst avsluta din
prenumeration.

LaRoucherörelsen i Sverige - EAP
Box 6057, 129 06 Hägersten
Tel: 08-98 30 10, Fax: 08-98 30 90
E-post: larouche@nysol.se, Hemsida: www.larouche.se