Italiens regimchef Mario "Antoinette"

Italiens regimchef Mario Monti och hans underhuggare uppför sig som den franska 1700-talsdrottningen Marie Antoinette. Det var hon som när folket svalt arrogant ska ha gett rådet att de som inte hade bröd kunde ju alltid äta bakelser istället. I Italien haglar nu sarkasmerna om Monti.

Under en intervju i den italienska TV-kanalen Mediaset den 1 februari, sa Monti:
- Ungdomarna måste vänja sig vid att inte kunna få ett fast jobb. Man kan till och med säga att det är tråkigt att ha samma jobb livet ut. Förändringar är fantastiska.

Montis vice arbetsmarknadsminister Michael Maratone sa strax innan att den som inte har en akademisk examen vid 28 års ålder är "en tönt". Maratones far såg till att sonen, som nu är 38, blev utnämnd till universitetsprofessor när han var 29 utan att ha en doktorsexamen. Maratones far är förtidspensionerad efter en annan skandal som han varit inblandad i.

Italiens president Giorgio Napolitano, mannen som skapade Montis regering, kommenterade nyligen också den höga ungdomsarbetslösheten, som nu ligger på 31 procent, med att säga:
- Vi måste förändra vårt sätt att mäta välfärd.
Nästa drag från Monti och hans underhuggare är en "arbetsmarknadsreform". Den siktar på att skära ner den privata sektorns skyldigheter att bidra med pengar till arbetslöshetskassorna, samtidigt som den offentliga sektorns bidrag inte ska höjas eller kanske också skäras ned. Detta presenteras som en "modernisering" och som att man följer "flexicuritysystemet" i de "norra demokratierna".