Ta chansen att förstå verklig ekonomi!

LaRoucherörelsens nyhetsbrev v.5

En helt ny syn på ekonomi är nödvändig för att komma ur eurokrisen och hela den globala finanskrisen. Det är barnsliga begrepp om ekonomi som idag dominerar Europaktens åtstramningar och nedskärningar för att spara ihop till skuldbetalningarna till bankerna. Inte ens den historiska klockan väcker de styvnackade människoplågarna, trots att Hitler fördes till makten när Brüning i 1920-talets Tyskland försökte med samma medicin. Idén om ekonomisk åtstramning bygger på att ekonomi bara handlar om det som redan finns och man kan ta på. Det är precis så barnens begrepp om världen ser ut.
I stället handlar den verkliga ekonomin om det som ännu inte finns, men som man med välodlad kompetens och vetenskap kan förutse är möjligt. Det är en vuxen och skapande syn på livet och mänsklighetens resurser. Utan denna förståelse kan inte ekonomin styras, vilket förklarar att "marknaden", som bara tänker kortsiktigt alltid leder finanskollaps. Utan denna förståelse blir de förbättrade fysiska egenskaperna för den nya tekniken ointressanta, och krafttjuvar som vindkraft och solkraft ett "alternativ" som bara gröper ur penningvärdet. Men lika lite som biosfären står still, kan mänskligheten göra det.
Naturens energiflödestätheter växer och vi måste lära oss att hjälpa till med det, för att göra hela biosfären allt starkare. Det är så vi kan skapa verklig produktivitet och köpkraft, i motsats till dagens ekonomiska politik att bara få ekorrhjulen (och inflationen) att snurra snabbare.
Kort sagt, vi behöver nya verktyg för den ekonomiska debatten och det är precis det som behandlas i LPACTV-videon: "Utrotningens ekonomi och framstegsprincipen" Den är den nya ekonomins verktyg!

-------------------------------------------

LPACTV: "Utrotningens ekonomi och framstegsprincipen"

Mänsklighetens överlevnad hänger på en fundamental förändring av tankesättet, bort från standardekonomernas monetära babbel, till ett vetenskapligt begrepp om universums självutveckling som en helhet. Detta banbrytande sätt att tänka presenterades på LPACTV:s veckorapport den 26 januari 2012 av Lyndon LaRouche och Basement-teamets forskare Sky Shields och Ben Deniston.

En poster som förklarar LaRouches vetenskapliga upptäckt finns nu på svenska

En av de två nya "posters" som Sky Shields i LPAC:s vetenskapslag skapat finns nu tillgänglig på svenska här.

Cheminade LaRouchekandidat i franska presidentvalet

LaRouches främste företrädare i Frankrike, Jacques Cheminade, är på väg att kvalificera sig till det kommande presidentvalet. Denna vecka kommer Cheminade att lansera sin kampanj och boken som bär hans budskap: "En värld utan City och Wall Street - den stora byggarbetsplatsen för framtiden".

Carl Bildt vill inte se ett militärt angrepp på Iran och tror inte heller på sanktioner i sig

Lösningen på den nuvarande krisen ligger inte i att starta världskrig eller i konfrontationer med länder, vars regeringar någon ogillar. Lika lite är det en lösning att kasta pengar efter och dra annars nyttiga kreditlinor till det sjunkande europrojektet, och det monetära system som är intimt förknippat med detta.

Fälldes Juholt för sitt Europaktsmotstånd?

Frågan är, om inte Juholts politik faktiskt nådde ut? Var inte den tydligaste signalen på det, Göran Perssons öppna stöd för en svensk anslutning till den s.k europakten, veckan innan Juholt avgick?

Eurokrisen: Göran Persson har fel

Vi i LaRoucherörelsen kommenterar bara undantagsvis vad den nuvarande regimen, Bonnier- och Schibstedkoncernerna, kläcker ur sig, av den enkla anledningen att det mesta är så långt från verkligheten att det inte går att ge sig in i debatten och fortfarande beröra de ödesfrågor som vi befattar oss med. Under många, många år var vi till exempel de enda som talade om finanskrisen, vilket gjorde det svårt att tala om det som tidningarna skrev om vid den tiden: Fotboll, skvaller och annat. De visste inte om att det var finanskris förrän det blivit löjligt uppenbart i augusti 2007.

Ordförande Hussein Askarys inledningsanförande till EAP:s möte i Stockholm

Hussein täcker i inledningsanförandet ovan en hel del ämnen.

-------------------------------------------

Du kan prenumerera gratis på detta nyhetsbrev genom att klicka här och följa instruktionerna. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

LaRoucherörelsen i Sverige - EAP
Box 6057, 129 06 Hägersten
Tel: 08-98 30 10, Fax: 08-98 30 90
E-post: larouche@nysol.se, Hemsida: www.larouche.se