Obamas nya ”Hitlerlag” NDAA fördöms

Obama har slutligen öppnat ögonen på många av hans tidigare anhängare. En sådan person är sångaren och medborgarrättsaktivisten Harry Belafonte som presenterade sin självbiografi "Min sång - Mina memoarer" inför publik på en känd vänster- och musiklokal i New York, vilket sändes i PBSTV den 29 december. Belafonte sa att de "progressiva" helt hålls borta från Obamas regering och berättade hur han lurats av Obama:
- När han sa 'Yes we can' , fyllde jag precis som alla andra ut tanken. Han fyllde aldrig ut 'Yes we can' VAD!, sa Belafonte och skrattade.

- Vi fyllde ut, med det vi trodde han talade om ...

Obamas nya "antiterroristlag" har fått självaste ACLU, den ledande organisationen för medborgarrättsjurister, att fördöma honom samma dag, nyårsafton, som lagen skrevs på.
- Det president Obama gjort idag är en rostfläck på hans rykte, därför att han kommer för alltid att bli ihågkommen som den president som skrev in den obegränsade interneringen utan åtal eller rättegång i lagen, sa ACLU:s VD Anthony D. Romero.

- Vi är otroligt besvikna på att president Obama skrev på denna nya lag, trots att hans regering redan i rättegångar har hävdat mycket vid rätt till internering. Varje hopp att Obamaregeringen skulle rulla tillbaka Georg Bushs konstitutionella excesser i kriget mot terrorismen, raderades ut idag. Lyckligtvis har vi tre grenar i vårt styre, och det sista ordet ligger hos Högsta domstolen, som ännu skall döma om hur omfattande interneringsrätten skall vara (betoning i originalet).

Konstitutionsjuristen Bruce Fein jämförde NDAA-lagen med lagen om förrymda slavar från 1850, där en påstådd slav nästan omöjligen kunde bemöta en anklagelse och utan rättegång kunde interneras under resten av livet.
- Under NDAA kan presidenten fängsla vilken amerikan som helst på livstid för en påstådd förbindelse med internationell terrorism mot någon allierad till USA bara om presidenten säger så, vilket är själva definitionen av tyranni som det formulerades av amerikanska konstitutionens fader James Madison", skrev Fein i en artikel i Daily Caller.

Läs mer om NDAA här