Ny saudisk koppling till 9-11 avslöjad

OBS! Den nya filmen om 11 september är klar och nu på LPACTV. Se den här!

Utöver den saudiska regeringens koppling till 9-11 genom den saudiska
ambassadörens prins Bandars stöd till de två kapare som flygutbildade
sig i San Diego, som tidigare var känd, har nu Floridatidningen Miami Herald avslöjat att en rik saudier stödde kaparen Mohamed Atta och andra kapare som bl.a flygutbildade sig i Florida.

Två veckor innan kapningarna den 11 september avreste plötsligt den rike saudiern från sin lyxbostad nära Sarasota i Florida. Journalisterna som avslöjade detta var Anthony Summers och den lokale reportern Dan Christensen i en artikel den 7 september i Miami Herald.

Den sensationella artikeln pekar än en gång på de saudiska kopplingarna till kaparna, vilket tidigare redogjorts för av Executive Intelligence Review och nu också i Summers nya bok om 11 september.

Huset ägdes av den saudiska finansmannen Esam Ghazzawi och beboddes av hans dotter Anoud och hennes make Abdulazzi al-Hiijjii. Polisen har påträffat listor som visar på telefonkontakt med flera av kaparna, inklusive Mohamed Atta. Vaktbolagets inpasseringslistor till det avstängda bostadsområdet visar på besök av bilar ägda av Atta och en annan blivande kapare Zaid Jarrah. Atta, Jarrah, och Marwan al-Shehhi bodde inom 10 amerikanska mils avstånd från Ghazzawi's hus och tog flyglektioner i den näraliggande staden Venice. Undersökningarna av telefonlistorna från Ghazzawis hus visar på kontakt med 11 andra misstänkta terrorister, bl.a. Walid al-Shehhi, som var med Atta i det första flygplanet som slog in i World Trade Center i New York City den 11 september.

Den förre amerikanske senatorn Bob Graham, som var medordförande för Kongressens undersökning av attackerna, sa till Miami Herald att han borde ha blivit underrättad om uppgifterna och sa att de "öppnar dörrar för nya undersökningar av omfattningen av den saudiska inblandningen i 11 september". Graham sa, att det faktum att FBI inte har berättat om sina upptäckter i Florida, påminner om hur FBI inte heller rapporterade om informationen som kopplade kaparna till andra saudier i Californien, förrän Kongressens undersökning fann ut det självt.

Trots att kongressutredningen samlade mycket undersökningsmaterial om kaparna och därefter lämnade det till 9-11-kommissionen, så "gjorde de väldigt lite med det", sa senator Graham "och deras hänvisningar till Saudiarabien är nästan kryptiska ibland. ... Jag fick aldrig ett ordentligt svar på varför de inte följde upp detta." Senator Graham nämnde också nedtystningen av de sista 28 sidorna av kongressrapporten (där den saudiske ambassadören prins Bandars stöd de två kaparna i Kalifornien nämns), vilka helt och hållet raderades och hölls hemliga för allmänheten på order från president George W. Bush och fortfarande till denna dag inte offentliggjorts av Obama-administrationen.

En annan artikel som kommit ut nyligen, har rubriken "Bevis för brittisk och pakistansk medverkan i 9-11" av Behrouz Saba. Den handlar också om Mohamed Atta i Florida och har publicerats på Nation of Change och andra websidor. Trots sin fixering vid faktasamband, skriver Saba om en viktig händelse som ignorerades trots att den var direkt under näsan på Washingtons officiella myndigheter. I oktober 2001 rapporterade TV-kanalerna ABC News, Fox och CNN alla om en penningöverföring på 100.000 dollar i början av augusti 2001 till bankkonton i Florida, vilka innehades av Atta. Den 6 oktober namngav CNN att den man som sänt pengarna, hette Ahmed Omar Saeed Sheikh. Trots att man fick frågor om det, lyckades Vita husets presstalesman förhindra att nyheten fick ytterligare spridning, genom att blanda ihop olika alias och stavningar på Sheikhs namn.

Ändå har Pervez Musharraf, tidigare president i Pakistan, identifierat Sheikh som en agent för MI6. Musharraf skriver i sina memoarer "I stridslinjen", att "Omar Sheikh är en brittisk medborgare som är född i London med pakistanska föräldrar den 23 december 1973 ... Han gick i Londons School of Economics men hoppade innan examen. Det anses att ... han rekryterades av den brittiska underrättelsetjänsten MI6."

Saba skriver att Bush-administrationen visste att Sheikh hade skickats till Pakistan av MI6 för att samverka med den pakistanska säkerhetstjänsten ISI. Men, skriver hon om hemlighållandet av stödet till kaparen: "Det var viktigare att skydda de två allierade Storbritannien och Pakistan än att avslöja sanningen."

Se vidare om Prins Bandars och det svenskkopplade vapenföretaget BAE:s stöd till kaparna här