9/11-attacken 10 år: Britternas roll till ytan

10-årsdagen av 11 september-attentaten närmar sig och britternas roll flyter upp till ytan. De brittiska BAE-pengarna för att finansiera de saudiska kaparna diskuteras äntligen öppet, och bekräftar de rapporter som sedan länge publicerats på larouche.se. Det handlar om medlemmar i hur den saudiska kungafamiljen stödde attentaten med pengar ur BAE-fonden Al Yamamah, samma smutsiga fond som alltid funnits i bakgrunden för mutorna som BAE betalat ut bl.a. i samband Saab:s försäljning av Gripenflygplanet till Tjeckien och Sydafrika.

I amerikansk morgon-TV den 11 juli talade den f.d. senatorn Bob Graham, som ledde den amerikanska kongressens utredning om 11 september-attentaten, öppet om den saudiska inblandningen. Han talade om prins Bandar och BAE-mutorna, och om hur medlemmar i den saudiska kungafamiljen på olika sätt stödde attentaten. Graham har skrivit en roman som handlar om 11 september-attentaten.

I det senaste numret av Vanity Fair finns en lång artikel, "The Kingdom and the Towers", skriven av Anthony Summers och Lynne Swan, som berättar om hur flera medlemmar i den saudiska kungafamiljen finansierade al-Qaida och de personer som utförde attentaten den 11 september 2001. Artikeln bygger på en bok som kommer ut i USA senare denna månad, där paret gör en grundlig genomgång av 11 september-attentaten, med tonvikt på den saudiska kungafamiljens delaktighet och president George W. Bushs mörkläggning.

Många av avslöjandena i Vanity Fair-artikeln är välbekanta för läsarna av larouche.se och EIR, bl.a. de som gäller de saudiska underrättelseofficerarna Basnan och al-Bayoumi, som hjälpte två av attentatsmännen från det ögonblick de kom till Los Angeles år 2000. De tog också emot pengar från BAE som betalades ut via prins Bandars bankkonton i Washington. Pengarna kommer från den svarta fond som britterna skapat med hjälp av BAE:s vapenaffärer med Saudiarabien. Denna jättelika fond som kallas Al Yamamah, används för att finansiera smutsiga affärer och terrorism åt brittiska imperiet runt om i världen. Det prins Bandar och saudiska kungahuset gjorde med BAE-pengarna markerar den brittiska statens kontroll över 911-attacken.

Vanity Fair-artikeln visar också att andra medlemmar i det saudiska kungahuset, däribland den nuvarande inrikesministern, prins Naef, och Bandars far prins Sultan, också hjälpte till att finansiera al-Qaida, så tidigt som 1997. Artikeln tar utförligt upp turerna kring de 28 sidor av kongressens utredning som president Bush censurerade och fortfarande är hemligstämplade, där spåret som ledde från 911-kaparna till det saudiska kungahuset beskrivs.

Läs mer om BAE, Saab och den brittiska kontrollen över terrorismen här

Vanity Fair-artikeln kan läsas på tidningens hemsida