Agera mot tyska regeringens kärnkraftsbeslut

Den tyska regeringens beslut att stänga kärnkraften är precis vad LaRoucherörelsen varnade för i kampanjen mot den tyske klimatgurun Hans Joachim Schellnhubers förslag till till regeringen genom sitt vetenskapsråd för global omställning WBGU. Där förespråkade han en omställning från industrisamhället och total avstängning av inte bara kärnkraft utan även av kol, gas och olja, dvs nästan hälften av all elproduktion. Från 2050 vill han att Tyskland helt skall hålla sig till de "förnybara energikällorna". Sedan skall den tyska politiken föras ut över världen i en "global omställning", som kommer att leda till ett folkmord. Knappt två miljarder människor kan försörjas på jorden med sådana energikällor med låg energitäthet. Det innebär ett folkmord som skulle få Hitler att blekna.

Schellnhuber och hans brittiska och svenska uppbackare bryr sig inte om människors överlevnad. De är beredda att riskera miljarder för sin utopiska tro, som de vill genomdriva med en global diktatur. De talar om "governance" i stället för "government" helt medvetet för att de vill ersätta regeringar med övernationella organ utan demokratiskt inflytande. Schellnhuber har mött  kritik i Tyskland och för sitt förslag att tillsätta speciella representanter för de ofödda människorna i förbundsdagen, naturligtsvis utvalda experter med rätt åsikt, för att undergräva de demokratiskt valda representanternas makt. Ett tungt inlägg fördes fram i tidningen Die Welt av socialdemokraten och styrelseordförande för elbolaget RWE Innogy Fritz Vahrenholt, där han varnar för "ekodiktatur" och "jakobinskt tänkande".

Den omedelbara kortsiktiga effekten av det tyska beslutet är att elpriset kommer att drivas upp i skyn, även i Sverige. Det var detta som Kungen och Victoria ville ha, när de lanserade Schellnhubers "Stora omställning" på Kungliga Vetenskapsakademins Nobelpristagarsymposium för global hållbarhet den 16-19.5. De har inte rätt att driva politiska kampanjer vare sig där eller i WWF, allra minst för sådant som skadar Sveriges fattiga och hela basindustrin.

Beslutet måste igenom i förbundsdagen och kommer att möta stort motstånd där, allteftersom oppositionen på lägre nivåer i regeringspartierna formerar sig. Motståndet kan ta ordentlig fart, nu när tyska folket och grannländerna förstått att Schellnhubers galenskap har blivit regeringspolitik. Det kommer innebära att även förbundskansler Merkel faller eftersom ingen kan ha förtroende för henne längre. Så småningom kommer Merkels politik att skapa ett sådant kaos i samhälle och industri, att tyska folket kommer att fälla henne, och alla stöder henne i kärnkraftsavvecklingen, men då kan det vara för sent att vända den ekonomiska politiken. Det är helt avgörande att svänga tillbaka den tyska regeringens kärnkraftsvvecklingsbeslutet snarast, för att få fram en ny riktad kreditgivning och tillväxtpolitik, och ha industrikapacitet för att få igång tillräckligt många värdeskapande och arbetsskapande projekt för att stabilisera både politik och finanssystem.

Det bästa sättet att protestera mot den tyska energiomställningen och stängningen av kärnkraften är att skriva på Helga Zepp-LaRouches upprop mot Schellnhubers WBGU och dess "Stora omställning" här

Läs om beslutet i Sveriges radio, DN, SvD, GP, Ny Teknik, Privata affärer

Läs mer om den tyska energiomställningen, Nobelpristagarsymposiet och Kungens och Victorias kampanj här

Läs mer om de kungens illegala skuggregering för miljöpolitik här

Fritz Vahrenholts artikel i Die Welt finns kommenterad på svenska här

och kan läsas på tyska eller engelska