Obama håvar in på Osamas undergång

Lyndon LaRouche kommenterade den 2 maj dödandet av Osama bin Laden:

- Den framgångsrika kommandoräden mot Al Qaida-ledaren kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle för president Obama och hans herrar i London och på Wall Street.

- Obama var på väg in i en mental härdsmälta och många i Demokratiska partiet var medvetna om det, särskilt efter presidentens paranoida utbrott mot Nancy Pelosi i San Francisco förra månaden. [Obama anklagade henne då aggressivt flera gånger för en motdemonstration vid en stor middag för insamling till hans valkampanjfond.]

- Om inte av andra skäl, så var dödandet av Osama Bin Laden och presidentens välregisserade tillkännagivande av den lyckade attacken, till för att, åtminstone tillfälligt, bromsa upp presidentens härdsmälta.

LaRouche förklarade:

- Det är klarlagt att underrättelserna om var Bin Laden höll hus, hade tagits fram under en lång tidsperiod, och platsen där han var, hade säkert lokaliserats någon gång under hösten. Det är vad den information jag hittills har pekar på. Man kan inte se på den valda tidpunkten för den lyckade attacken mot hans bas i Pakistan utan att ta in alla faktorer globalt och effekterna strategiskt av denna operation. Jag utesluter inte att en av de avgörande faktorerna, ur Londons och Wall Strets ståndpunkt, var att Obama håller på att bryta samman mentalt, och något måste göras för att stötta upp honom.

- Jag tvivlar att aktionen får någon långsiktig effekt och, faktiskt, störtdykningen efter euforin kan bli ännu mer dramatisk. Vi har, trots allt, att göra med en allvarlig narcissistisk personlighetsstörning.

Läs om hur Förövarna bakom 11 september fortfarande är på fri fot (på engelska) här