LaRouche: Finland knäcker euron

I sin webcast den 19 april sa Lyndon LaRouche:

- Det finska valet satte igång en kedjereaktion, det gick en rysning genom hela Europa. Det som hände på Island satte igång en utmaning. Grekland är på väg att kollapsa. Portugal är på väg att kollapsa. En kedjereaktionskollaps i ekonomin sker just nu, denna vecka, i hela världen!

- Värden skrivs ned, vissa banker och andra institutioner sänker värdet på dollarn och andra valutor runt om i världen. Systemet brakar ihop. Tecknen är tydliga. Varenda en i USA som har känselspröten ute och har koll på läget vet det. Men de agerar inte. Responsen kommer huvudsakligen från generationen i åldrarna mellan 25 och 45. Det är där man ser masstrejken gripa omkring sig, till exempel bland lärare och studenter, vilket avspeglar samma masstrejksprocess som bröt ut i Europa, efter det som hänt i Tunisien och Egypten, och som fortfarande griper omkring sig.

LaRouche pekade på detta som ett sammanbrott för civilisationen och sa att en förutsättning för att det skall gå att göra något åt det är att president Obama omedelbart avsätts genom ett konstitutionellt förfarande. Han fortsatte:

- USA-dollarns kollaps, tillsammans med en serie kollapser i Europa, indikerar att vi nu går in i en stor, hyperinflationsdriven sammanbrottskris. Det har redan skett. Läs inte tidningarna, läs ansiktena på dina grannar, när de talar om sina jobb, om matpriserna, om alla sådana saker.

Innan detta sades betonade LaRouche:

- I och med det som hände i Europa i söndags och måndags (den 17 och 18 april) är hotet om ett sammanbrott av hela euro-systemet akut. Det betyder inte att det går att säga vilket datum sammanbrottet kommer att ske. Det betyder att euro-systemet befinner sig i ett tillstånd av sammanbrott. Leta inte efter en statistisk händelse. Leta efter tillståndet.

Se hela Lyndon LaRouches webcast den 19 april på engelska, tyska, franska, italienska eller spanska här