Se filmen om Afrikas utvecklingsprojekt

LaRouches ungdomsrörelses Källargrupp har gjort ännu en film om vad det amerikanska NAWAPA-projektet kan betyda för resten av världen. Denna gång om Afrikas utvecklingsprojekt. Filmen visar några nyckelprojekt för Afrika, som är redo att byggas samtidigt med NAWAPA och de Eurasiska landbroarna. Africa är fullt av potential, skriver de, men bara om mänskligheten mognar politiskt och moraliskt, kan den förverligas.

Filmen heter: The Extended NAWAPA Project: The Possibilities of Africa (Det utvidgade NAWAPA-projektet: Möjligheterna i Afrika) och finns för närvarande bara på engelska här

Läs mer på svenska om NAWAPA

Läs mer på svenska om Transaqua (Kongo-Tchad, Merrowe (Sudan), Gibe (Etiopien), Toshka (Egypten) och andra stora vattenprojekt.

Se även en kort rapport om vad Transaquaprojektets skapare berättar om idéerna bakom de stora projekten för Afrika (på engelska) The Urgency of Transaqua for African and World Development.

Se filmen om projektet att vända ryska floder för att återuppliva Aralsjön: "The extended NAWAPA project: A Eurasian case-study"