Kesha Rogers skakar om i kongressvalet

De första opinionsmätningarna inför kongressvalet i Texas ruskade om den officiella ledningen i både det Demokratiska och det Republikanska partiet, när det blev klart att den växande masstrejkrörelsen visar sig i stödet för Kesha Rogers, som kandiderar för Demokraterna i det 22:a kongressvaldistriktet. LaRouchedemokraten Rogers ligger bara 13 procentenheter efter den sittande Republikanen Pete Olson.

Rogers, som har gjort kravet på president Obamas avgång och en fortsatt och mer ambitiös rymdsatsning till sina huvudfrågor, backas inte upp av ledningen för sitt eget parti, och många kommentatorer var överraskade av hennes höga opinionssiffror. En talesman för Republikanerna trodde att Rogers skulle knappa in ännu mer på Pete Olson, såvida inte Olson "går ut mycket hårdare" mot Obama, vilket han inte ansåg särskilt troligt. Alla som uttalade sig var ense om att president Obamas växande impopularitet har blivit huvudfrågan i valrörelsen.

Att de som nu ska underställas väljarnas prövning inte vill bli förknippade med Obama bekräftades av beskedet från Demokraternas guvernörskandidat i Texas, Bill White, att han inte tänkte ändra sina planer för att kunna visa sig tillsammans med Obama när presidenten besöker Texas senare i augusti. White förklarade att "det är många som kommer till Texas som jag inte visar mig med. Jag kandiderar till posten som guvernör i Texas, och jag gör upp planer. Jag låter inte andra bestämma vart jag ska åka." I sitt tal på det nyligen avslutade Demokratiska partikonventet nämnde inte White presidenten vid namn en enda gång.

I ett uttalande den 21 juli konstaterade Kesha Rogers att Obama har visat att han är beredd att köra över kongressen och skära ned alla anslag som är till hinder för hans ändlösa krig och ändlösa räddningspaket för bankerna. Därför, sa hon, finns det ingen möjlighet att rädda Nasa och det amerikanska rymdprogrammet om inte Obama genast tvingas lämna ifrån sig makten och landets bankrutta ekonomi omorganiseras enligt Glass-Steagall-reglerna.

Hon citerade rymdpionjären Krafft Ehricke, som vid 5-årsfirandet av Apollo-11 slog fast: "Vi klarade Apolloprogrammets mål, som var destination månen. Ytterligare en i den tre miljarder långa räckan av såkallade begränsningar hade övervunnits. Men målet med människans rymdflygförmåga är inte destination månen eller Mars. Det är destination mänskligheten." Kesha fortsatte:

- Jag har inte bara gått i bräschen i kampen för att rädda Nasa, utan gått vidare och stakat ut en kurs för destination mänskligheten: Vi måste kolonisera månen och Mars, under de kommande två-tre generationerna, som ett medel för att skapa en verklig renässans för mänskligheten.

- Tillsammans kan vi göra verklighet av denna uppgift, än en gång. Vi har ingen tid att förlora; kommande generationer är beroende av att vi agerar modigt och beslutsamt. Obama måste bort nu!