Inter-Alpha: Vi är ingen konspiration...

I en ny artikel på REALTID.se försöker en representant för en av Inter-Alpha bankerna svara på kritiken från Hussein Askary, ordförande i LaRoucherörelsen i Sverige - EAP. Den holländska ING-bankens talesperson för information till företag Adrian Simpson talade från sitt Londonkontor med REALTID.se-journalisten Ian Hammar.

Simpson förnekade allt tal om att Inter-Alpha-gruppen var en konspiration, samtidigt som det snart framkom att han inte hade haft en aning om den organisation som hans egen bank var medlem i. Denna högt uppsatte informationschef varit ute på internet för att kolla Inter-Alpha-gruppens hemsida för att ha något att "informera" om. Det var inget de vanliga medarbetarna på banken kände till och han hade uppenbarligen varit en av dessa. Inter-Alpha är bara för de absolut högsta cheferna, vars ärenden han framförde att de minsann inte höll på med något destruktivt utan att de ägnade sig åt precis de investeringar i den reala ekonomin som LaRoucherörelsen ansåg en bank skulle.

Det var i mars i år som larouche.se slog larm om hur den stora Inter-Alpha-banken i Norden Nordea öppet försökte få sina kunder att investera i fonder som var direkt destruktiva och uppenbart samordnade med Inter-Alpha-gruppen. Nordeas BRIK-fond som spekulerade mot euron och bidrog till eurokrisen, som nu svenska skattebetalare tvingats att bidra med minst 25 miljarder kr för att häva. Nordeas Råvarufond som drog svenskt investeringskapital till de ledande råvarubolagen i det Brittiska Imperiet, vilka med sina kartellöverenskommelser driver upp priserna på olja och järnmalm, som vi alla tvingas betala till vid bensinpumpen eller i allmänna prishöjningar.

Lyndon LaRouche har kommenterat Simpsons svar på LaRoucherörelsens anklagelser med att det är uppenbart att Simpson fått order att bara ljuga för att slå tillbaka den kritik Inter-Alpha upplever så störande.

Läs hela den nya artikeln i REALTID.se här
och den förra här

Läs varningen för Inter-Alpha och Nordea här

Läs om hur Brasiliens ekonomi och därmed hela Inter-Alpha-gruppen gjorts till ett pyramidspel liknande Islands här

Artikeln visar på det tryck som uppstått genom EAP:s valkampanj och den
massiva utdelningen av LaRoucherörelsen - EAP:s valkampanjtidning, som
citeras i artikeln. Hjälp till i valkampanjen för att lyfta dessa frågor
och sprid kampanjtidningen till alla vänner, arbetskarater
och andra du kan nå!