LaRouche: Ställ Israels regering till svars

I ett uttalande den 3 juni sa Lyndon LaRouche att den israeliska regeringen måste ställas till svars för dödandet av en amerikansk medborgare, den 19-årige Furkan Dogan, vid den israeliska räden mot hjälpkonvojen till Gaza. Den unge mannen sköts fem gånger, varav fyra skott mot huvudet, uppgav ABC World News på morgonen den 3 juni. LaRouche sa:

– Detta är verkligen brottsligt. Den israeliska regeringen måste ställas till svars för detta.

LaRouche sa samtidigt:

– - Gör Israel en tjänst och kör ut den där idioten Netanyahu från regeringen. Sätt tillbaka Labourpartiet. De kanske kan göra något åt det här eländet.

President Obama fortsätter att hålla den brittiske agenten Netanyahu under armarna. Obamas presstalesman Robert Gibbs har förklarat att det faktum att en amerikan dödades inte kommer att ändra Obamas inställning. På presskonferensen i Vita huset den 3 juni undvek Gibbs att svara på fyra separata frågor och sa bara att Obama hade ringt upp Furkan Dogans föräldrar för att uttrycka sitt "djupa deltagande".

Dogan var en av nio män som dödades av israeliska kommandosoldater ombord på fartyget Mavi Marmara. Han föddes i Troy i delstaten New York och hade den senaste tiden bott i Turkiet, där han bedrev gymnasiestudier.

Den rättsmedicinska undersökningen visade att Dogan blev skjuten på nära håll – fyra gånger i huvudet och en gång i bröstet. Alla de nio dödade har lämnats över till Turkiet.

Läs också Hussein Askarys uttalande om Ship to Gaza: Israel utför det brittiska imperiets smutsjobb, igen!  här