Allt brutalare folkmordspropaganda

Ju klarare det blir, att det imperialistiska globaliserade finansspekulationssystemet går mot sitt oundvikliga slut, desto tydligare framträder det malthusianska ansikte EAP och larouche.se alltid varnat för.

Brittiska Economist menar i en artikel i lördags (13.2), att största hotet mot "biologiska mångfalden" är freden. Som exempel tar de upp den avmilitariserade zonen mellan Nord- och Sydkorea. Vid Kenyas kust finns nu ett särskilt rikt fiskbestånd, då somaliska pirater håller alla fiskare borta. Den kanske mest berömda "ofrivilliga nationalparken" på jorden är dock det evakuerade området runt Tjernobyl i Ukraina.

Sammanfattningen: "När det gäller är avfolkning, beväpnade konflikter och deras biverkningar helt enkelt en av de få krafter på planeten, som kan åstadkomma snabb och noggrann avfolkning. Dessa områden har det svårt när freden anländer. Den oangenäma sanningen är, att sannolikheten för urskiljningslös och våldsam död är den billigaste formen av naturskydd som hitills uppfunnits."

I Frankrike är denna veckas utgåva av Le Point, en av de tre stora veckotidningarna, en obscen maltusiansk 14-sidig dossier med titeln: "Den mänskliga bomben". Den inleder med en artikel med titeln "9 miljarder år 2050 och jag, och jag, och jag". Sedan skriver de: "Vi är 6,8 miljarder människor som delar på jorden. I morgon är vi många fler. Den demografiska bomben tickar. Vad ska vi dricka? Kommer vi ha nog att äta? Var ska vi bo?" I dossiern finner man en världskarta, som visar missbildade kontinenter motsvarande de förväntade mänskliga tillväxttalen. De afrikanska och asiatiska områdena ser feta och uppblåsta ut, medan Amerika och Europa ser svältande och magra ut.

Ytterligare en artikel hävdar att afrikanska familjer vill ha femton barn. Pga detta har mängden svarta i förhållande till vita i världen, sedan 1950 massiv tilltagit. Diagrammet visar, att det år 1950 gick en afrikan på nio "andra" [riktiga?] människor, vilket år 2100 kan komma att bli en på tre!

Svaret på denna fruktansvärda propaganda kan enbart lyda: Vi behöver en ny rättvis ekonomisk världsordning, som lämnar det egentliga hotet mot planeten - det konkursmässiga finanssystemet och dess oligarkiska företrädare -  bakom sig och bygger upp världen igen.