LaRouche: Santanderkraschen visar brittiska systemet kollaps

Lyndon LaRouche gav ut en allvarlig varning till de människor i världen, som har låtet sig luras av brittiska imperiets propaganda att USA är på väg ner och att därför alla allianser eller samarbete med Washington skulle vara fruktlösa:

- Sanningen är, att det är det brittiska systemet som håller på att kollapsa, mycket snabbare än de flesta vill tro. Folk måste inse att det brittiskledda blockets makt kraschar och att det klaraste tecknet på denna kollaps är upplösningen av den internationella banksamarbetsgruppen Inter-Alpha, med början för Banco Santander (i samarbetet ingår bl.a. Royal Bank of Scotland och den nordiska banken Nordea).

LaRouche förklarade:
- Förra veckan genomförde jag ett test med syfte på att röka ut det brittiska systemets verkliga sårbarhet, i synnerhet genom Banco Santanders exponering för den europeiska monetära unionens förestående kollaps. Jag varnade för att Santander var ordentligt exponerad i denna process och att detta skulle, i sin tur, slå ut betydande delar av London City, inklusive Royal Bank of Scotland, som styrs av den brittiska regeringen och som inte kan urskiljas från Santander. Jag varnade också att epicentrumet av den europeiska kraschen inte var Grekland, utan Spanien. Jag varnade för en omedelbar spridning till Brasilien, där Santander har agerat som den långa armen av den brittiska rovpolitiken under mer än ett årtionde.

- Det bevisades att jag hade rätt, utöver de flestas förväntningar, fortsatte LaRouche.

- Inom 48 timmar efter att jag hade utfärdat varningen för den brittiska exponeringen genom Santander, gick allting åt skogen för den på ytan spanska banken, som egentligen är kärnan i det brittiska systemet och dess arm in i kontinental Europa, Latinamerika och även Ryssland. Då kraschade Santanders totala värde med 16 procent, och detta är bara början. Union Bank of Switzerland (UBS) gav ut en rekommendation till sin kundkrets att "sälja" Santanders aktier innan förra veckans slut eftersom man luktade blodet i vattnet.

- Vad man borde lära sig av mitt lilla test är, att britterna inte är den finansiella makt som de påstår sig vara. Deras system håller på att falla ihop, snabbt och hårt, och alla som fortsätter satsa på det brittiska systemet, inklusive den europeiska monetära unionen som manipuleras av London City, gör i själva verket en väldigt usel satsning.

En detaljerad rapport om den i själva verket brittiska banken Santanders svaga position finns att läsa i Executive Intelligence Review (amerikanska LaRoucherörelsens tidning).