Blair i Köpenhamn struntar i detaljerna, satsar på folkmord och världsregering

Den förre brittiske premiärministern Tony Blair har dykt upp på Köpenhamnskonferensen för att styra upp den. Hans skapelse Klimatgruppen, vars företagssponsorer innefattar sådana försvarare av miljön som oljeföretaget BP och den sedan mer än ett århundrade ledande banken för AB Narkotika, Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC), gav där ut en rapport kallad: "Få till avtalet: Nyckelelement i ett klimatavtal i Köpenhamn". Blair kastade sig in i bråken på klimatkonferensen med att säga:

- Försening är inte något alternativ ... Det finns ett avtal att anta. Nu är tiden inne att ta tag i det."

Till Londontidningen Times den 14.12 sa han:

- Anta avtalet, sätt igång det, sa han och fortsatte på den linje "strunta i detaljerna", som han är känd för ifrån när han med lögner drog igång Irakkriget.

- När man kommer till mycket precisa datum, procentsatser osv., så är siffrorna något mer möjliga att fuska till (på engelska: "fudge-able"!) ... Det viktiga är att ge en klar riktning ut från denna konferens.

Dessa politiska direktiv, skriver Times, inkluderar: 1) nedskärningar skall göras och förstärkas senare, 2) pengar måste ges till utvecklingsländerna för att övertyga dem att komma med, och 3) en internationell "inspektionsmekanism" måste komma på plats för säkra åtlydnaden.

Den brittiska fraktion runt drottningen och hennes man, finns överallt i kampanjen för ett klimatbluffavtal. Inte bara drottningens tidigare minister Tony Blair var närvarande, den nuvarande Gordon Brown reste dit två dagar före alla andra stats- och regeringschefer för utöva det ledarskap drottningen pratat om. Prins Charles själv sändes dit för att hålla öppningstalet till delegaterna på konferensen på tisdagsmogonen den 15 december. Även svenska prinsessan Victoria har sänts dit. Prins Philip, vars WWF är aktivt överallt runt konferensen, höll den 3 november inför Köpenhamnskonferensen ett speciellt möte på slottet Windsor för "Religionernas och miljöns allians". Alla ledande organisationer, vilka på Köpenhamnskonferensen driver kraven på folkminskning som det viktigaste för att minska klimatutsläppen, är direkt kopplade till prins Philip och WWF, precis som massvis med funktionärer i IPCC, FN, EU, Obamaregeringen, den brittiska regeringen och massvis med icke regeringsorganisationer.