Massrevolt i USA!

Tvärtemot Dagens Nyheters och Sydsvenska Dagbladets lögner är  protesterna som nu pågår i USA en verklig revolt med verkliga människor. Till möte efter möte med de hemvändande kongressledamöterna kommer fem till tjugo gånger fler människor än väntat och de är mycket upprörda.

Den ynklige Barack Obama har inställt en rad planerade direkta möten med sina väljare och i stället gömt sig i Grand Canyon på en semester mer familjen. Samma sak med massor av kongressmän och senatorer som inte vågar möta folkets ursinne mot förräderiet i Washington, förräderiet från först och främst presidentens sida.

Den stora majoriteten amerikaner är oroliga för:

1) Att presidenten med hull och hår har slukat den förre presidenten Bushs stöd till finanssektorn, och ställt upp med sammanlagt mer än 23 .000 miljarder dollar, medan amerikanerna i allmänhet fortsätter förlora sina jobb, sina hem och sin sjukvård i en takt värre än i depressionen på 1930-talet. De svagaste har redan kastats in i en dödsspiral, som bara hotar att bli värre de närmaste dagarna.

2) Att presidenten har ertappats med att själv och med egna ord förespråka en eutanasipolitik och andra drakoniska nedskärningar med sitt tal om en "sjukvårdsreform" och att "rädda det finansiella systemet". Fler och fler amerikaner har börjat inse att presidentens politik i den frågan är densamma som Adolf Hitlers. Men som Lyndon LaRouche påpekade lördagen den 8 augusti, var Hitler mer politiskt fingerfärdig och väntade med att driva igenom sin eutanasipolitik tills kriget hade börjat. Obama vill införa samma politik, att stämpla vissa befolkningsgruppers liv som "inte värda att leva", utan att vänta på någon eller någonting.

Amerikanska folket talar

Faktum är att det amerikanska folket har vaknat och det är en jätte som kommer att få igenom sin vilja på det ena eller andra sättet. USA har gått in i en tumultartad revolutionsperiod som man inte sett maken till sedan den franska revolutionen i Paris 1789.

Samtidigt som Lyndon LaRouche höll sin webcast den 1 augusti hade den amerikanska befolkningen börjat ge sig ut på gatorna. i raseri mot sveket från deras valda representanter i Washington. Väljarna har i rekordantal begett sig till tidigare mycket populära politikers distriktsmöten för att skrika mot dem och kräva en total kursändring, först och främst vad gäller sjukvårdspolitiken.

I staden Romulus i bildelstaten Michigan, där den officiella arbetslöshetssiffran är 17 procent, fast i verkligheten närmare det dubbla, kom 1.000 medborgare för att läsa lusen av den tidigare så populära demokratiska kongressledamoten John Dingell, omvald vartannat år sedan 1955. Salen rymde 200 personer. När LaRouches organisatörer höll upp den berömda affischen med Obama med en liten snorfångare under näsan, samt med texten under bilden "I have changed", blev folk vilda av förtjusning, och började fotografera och videofilma den och tvingade bort polisen, som skulle eskortera ut organisatörerna ur salen.

En rasande man ställde sig mitt framför talarstolen och krävde svar på sin fråga. Framför sig hade han sin hjärnskadade son i rullstol. Han anklagade Dingell för politiken att neka sonen all vård, så att han inte skulle överleva. När polisen drog ut den rasande mannen filmades det och det finns nu på olika internetsidor och miljoner människor har sett det. CNN, NBC och Wall Street Journal m.fl. har visat Obama med Hitlermustaschen i sin nyhetsrapportering om revolten.

Överallt i USA händer precis samma saker. Även republikanska kongressmän, som opponerat sig mot Obamas eutanasipolitik, finner att de inte undgår folkets vrede. Folk kräver mycket mer av sina representanter. Kongressmannen Brad Miller från North Carolina har mordhotats. En figur föreställande Frank Kravtovil från Maryland har bränts och en annan föreställande Allen Boyd i Florida har smetats in med tjära och fjädrar. Andra bilder har visat kongressansikten lynchade i galgar med rep om halsen och många andra har fått se sig jämföras med nazister på alla möjliga sätt.

Den republikanske kongressmannen Mike Burgess´ distriktsmöte i Denton i Texas var packat med 500 väljare. Youtubefilmen börjar med en kvinna som skriker åt Burgess:

- Jag kan inte fatta att du röstade för något du inte hade läst! Det är skandal! Du riskerar mina två små döttrars liv med det!

- Du har rätt och din ilska är berättigad, svarar Burgess.

Därefter ställer sig en 40-årig man med sin åttaårige son vid mikrofonen och frågar:

- Vår framtid tas ifrån oss... Vilken politisk handling motsvarar att ställa sig framför en stridsvagn på Himmelska fridens torg? Varför kan vi inte få våra representanter att göra det? Folket i Iran går inte genom det etablerade systemet för att ändra saker. Ni som sitter där måste hitta något sätt att stoppa detta - jag menar att riskera er politiska karriär... Säg åt demokraterna att folk kommer att marschera till deras dörrar, om de inte lyssnar!

En uppjagad kvinna, som håller upp ett helsidesbrev "Till våra ledare", säger:

- Jag blir argare för varje dag. Man antar lagar mitt i natten. Vad kan vi göra - rösta bort varenda en från sin post? Republikanerna har övergivit oss; Demokraterna har övergivit oss; Vad skall vi göra?

Vita huset gör saken värre

I veckor har demokratiska folkvalda krävt av Obama att strunta i sjukvårdsreformen. I stället har han och hans medarbetare i Vita huset och i partiledningen anklagat de tusentals väljarna på gatorna för att vara högergrupper som medvetet saboterat demokraternas möten. Detta är precis de lögner som Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet förde vidare den 8.8 när man skrev: "I sina värsta avarter har debatten spårat ur i gälla skrik om att Obama avser att införa socialism med påtvingad statlig dödshjälp för äldre människor. Det demokratiska partiet avfärdar kritikerna som en extrem mobb som är ute för att 'krossa president Obama'." Därefter ljög man vidare om att det skulle vara stora försäkrings- och läkemedelsbolag som sponsrat protesterna.

Några vettigare demokrater har sett sig tvingade att gå emot presidentens och Vita husets galna sofismer. Senatorn Claire McCaskill, som är demokrat från Montana, var tidigare en entusiastisk anhängare till Obama. Hon gjorde ett uttalande: - Jag håller inte med om, att de människor som visar oro för några av sjukvårdsförslagen är manipulerade. Det är riktiga människor, starka åsikter."

En annan demokratisk senator, Ben Cardin från Maryland, som mötte 500 uppretade väljare i Baltimore, försvarade sina vedersakare, när han till journalisterna sa att "majoriteten av amerikanerna" vill veta hur de lagförslag som förespråkas av Obama kommer att påverka dem, och detta är "legitima frågor" från verkliga väljare.

Vad skall hända?

Lyndon LaRouche har i en diskussion med sina medarbetare den 8.8, återgiven av Jeff Steinberg i en artikel samma dag, beskrivit den nuvarande revolutionära situationen, där presidenten har flytt precis som den franske kungen flydde från Paris 1789.

- Vi är således i en situation, där presidenten och Kongressen har övergivit sina styrande poster. Om inte både hela bankräddningspolitiken och Obamas sjukvårdspolitik överges omedelbart och dras tillbaka, har situationen redan blivit praktiskt taget oregerbar.

- Den konstitutionella regeringsmaktens vidmakthållande i USA ligger nu, i detta ögonblick, i händerna på de institutioner inom presidentämbetet och kongressen som är beredda att häva bankräddningspaketen, återskapa ordning i den amerikanska ekonomin genom reorganisering av finanssystemet i ett konkursförfarande och sopa hela Obamas hälsovårdsplan ner i papperskorgen, nu och för evigt. Det är dags för de rätta representanterna för ett konstitutionellt styre att ta med president Obama ut i vedbon, som man gjorde med president Nixon. Ingenting mindre kommer att fungera, sa LaRouche.

Läs på svenska om vad  Lyndon LaRouche sa på sin webcast den 1 augusti

Se inspelningen av LaRouches webcast 1 augusti (på engelska, spanska, tyska, italienska eller franska)

Följ dramatiken där nyheterna verkligen rapporteras