Efter G8: På med pälsen Reinfeldt!

Efter att prins Fredrik njutit av värmen i Italien några korta sommardagar och deltagit hajpen om klimatet, är det dags komma hem och plocka fram pälsen. Jorden kallnar! De satellitmätningar som mäter jordens medeltemperaur visar att den fallit de senaste 8-10 åren mer än den stigning på 0,6 grader Celcius under 150 år, som var utgångspunkten i Al Gores film för att klimatet var på väg att skapa katastrofer på jorden. De senaste data om den globala medeltemperaturen betyder att den sjunkit med 0,39 grader Celcius, bara sedan Al Gore film kom ut i januari 2006!

Dessutom har en ny våg av solfläckar under två år vägrat dyka upp och påbörja en ny solcykel. Normalt uppträder solfläckarna med en periodicitet på 11 år, men när de dröjt tidigare i historien har det lett till kallare klimat på jorden under den kommande solfläckscykeln, t.ex den lilla istiden 1796 -1824. Du kan se mer om detta på en nygjord LPACTV-film som heter "Out of the Icebox" eller på olika svenska hemsidor om klimatet.

Men Reinfeldt flöt omkring i "den frälsningsatmosfär som omger dagens klimatdebatt", som Dagens Nyheters Hans Bergström skrev om i dagens kolumn med titeln "Den gröna fatwan". För Reinfeldt är alla försök att rädda svensk industri bortom klimatet, dvs. borta med vinden. Förortskillen sökte i stället tryggheten bredvid Storbritanniens premiärminister Gordon Brown enligt gruppbilderna på svenska EU-ordförandeskapets sida.

Som tur var var det andra som hejdade den brittiska imperiepolitiken. Kina och Indien sade nej till några kortsiktiga bindande löften att minska koldioxidutsläppen. De ställde inte upp på prins Fredriks och prins Philips massdödsfest för att brutalt stoppa sin ekonomiska tillväxt och genomdriva en massiv "befolkningsminskning" genom fattigdom, svält och prins Philips älskade virus. Tvärtom var det annat som hände bakom den massiva brittiska klimatpropagandans dimridåer.
Orsaken till den brittiska propagandan mot att Italien ens är med i G8, stod klar när finansminister Tremonti i italiensk TV igår förkunnade att det hade skett ett skifte på G8 mötet där det har funnits två tendenser.

- Å ena sidan de som tror att det endast behövs ett par korrektioner så att systemet kan börja fungera igen." Å den andra finns de som anser att man behöver ett nytt ekonomiskt system baserat på etik, sa han och tillade att, även om G8 mötets program för "En ny Global Standard" var mycket allmänt formulerat, är det nu regeringarna som styr och inte marknaden.

På G8 mötets högtidsmiddag tog värden, den italienske presidenten Napolitiano, upp att Bretton Woods-avtalet måste vara en inspirationsskälla och att antalet närvarande middagsgäster, 44 st, erinrade om år 1944, då Bretton Woods konferensen hölls.

Trots den amerikanska dominansen och den massiva brittiska klimatpropagandan, lyckades alltså Italien, nästan utan makt, lägga en viktig grund för att ersätta den brittiska politiken - att ösa pengar över bankerna med jättelika stimulanspaket- med en ny politik som går i riktning mot ett nytt Bretton Woods.

Utrikesminister Frattini påpekade också rakt av i ett uttalande, att orsaken till de brittiska attackerna var, att Italien förde en annan konkurrerande politik för ekonomisk utveckling och dialog som hotade de brittiska intressena, och pekade på en rad exempel där Italien höll igång den fredliga dialogen med Ryssland, Turkiet, Israel, Lybien och Iran. Han gav britterna ordentligt på pälsen och frågade:

- Vem kan inte tänka sig att ett sådant starkt samverken med till exempel Ryssland och Lybien om gas, inte skulle svida på andra håll?

Reinfeldt behöver verkligen sätta på sig pälsen när han kommer hem, efter att så totalt ha sumpat Sveriges stora chans att göra något gott för att utveckla världen, i stället för att så totalt låta sig ledas av Gordon Brown och den brittiska massdödspolitiken.