Prins Fredrik Reinfeldt välkomnar kejsar Barroso


(Foto: Gunnar Seijbold/Regeringskansliet)

Sveriges halvårslånga ordförandeskap i EU startade i dag. Då anlände nämligen imperiets kejsare, EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso till Stockholm där han togs emot av vår egen statsminister, prins Fredrik Reinfeldt. Allt ägde rum innanför murarna på det stadshus som dagen till ära fått iklä sig rollen av en medeltida borg, där de fina prinsessorna och hovdamerna Margot Wallström, Lena Liljeroth Adelsohn och Cecilia Malmström romantiskt vinkade med sina sidennäsdukar till baron Carl Bildt, Anders Borg (är det han som äger borgen?) och andra högättade riddare som fått tillträde innanför murarna.

Mitt under allt detta delade LaRoucherörelsen i Sverige - EAP ut ett flygblad med rubriken Sabba prins Fredriks och prins Philips massdödsfest! Fegisar, kom tillbaka från Almedalen! skrivet av ordförande Hussein Askary:

"Statsminister Fredrik Reinfeldt drömmer i sin livliga fantasi om att få härska över världen, eller åtminstone EUropa, i ett halvår. (Förresten, var det inte så lång tid dr Faustus fick i sin pakt med Djävulen?)

Vår prins Fredrik har bara två önskningar som han vill att Satan ska uppfylla, inte tre! Satan fick rabatt den här gången."

Läs hela uttalandet här