Den större skandalen: Utredningen om BAE/Jas läggs ned

Överåklagare Christer van der Kwast har tvingats lägga ned förundersökningen i Sverige om misstänkta mutbrott i samband med BAE/Saabs Jas-affärer i bl.a. Tjeckien, Ungern och Sydafrika. Detta efter att han till sitt förfogande endast haft en löjlig deltidstjänst, i ett fall där man med tanke på affärens omfattning skulle behövt ett hundratal välbetalda, välutbildade, språk- och juridikkunniga utredare.

Brittiska BAE Systems är en av de största vapentillverkarna i världen och äger bl.a. Bofors, Hägglunds och delar av Jas Gripen. Denna brittiska kronjuvel skyddades i Storbritannien då den fascistiske f.d. premiärministern Tony Blair lät lägga ned den utredning som ekobrottsmyndigheten Serious Fraud Office startat. Nu händer samma sak i Sverige.

Hussein Askary, ordförande för LaRoucherörelsen i Sverige - EAP, går igenom det du behöver veta om denna gigantiska skandal, som avslöjats i SVT:s Uppdrag granskning, och berättar dessutom vad politikerna i riksdagens försvarsutskott gjorde efter att EAP informerat dem om BAE-skandalens hela omfattning: Nämligen inte ett dugg! (Inte heller miljöpartiet, vars språkrör Peter Eriksson först nu skrivit en debattartikel om det.)

Den riktigt stora skandalen är därför egentligen inte att BAE-Saab mutade politiker, utan att hela det svenska, brittiska och europeiska parlamentariska systemet står helt impotent inför det brittiska imperiet. (Undrar du fortfarande varför vi vill stoppa det brittiska imperiet och skapa ett sant republikanskt representativt system i stället för denna impotens?)