Intervju med EAP-kandidaten Rolf Andersson i Laholms tidning

Under rubriken Hasslövsbonde vill förändra världsekonomiska systemet har Laholms tidning publicerat en intervju med Rolf Andersson, som står på 18:e plats på EAP:s lista i EU-valet.

Tidningen skriver:

Rolf Andersson utanför Hasslöv ställer upp i valet till Europaparlamentet för Europeiska arbetarpartiet. Det viktigaste är att reformera det ekonomiska världssystemet för att få fart på ekonomin, anser han. ...

Ekonomin är det viktigaste för EAP. Hela det världsekonomiska systemet måste göras om.

– Vi vill fokusera på den fysiska ekonomin istället för kasinoekonomin, säger Rolf Andersson, när LT träffar honom i köket på gården i Torp strax utanför Hasslöv. ...

Rolf Andersson trycker även på vikten av att integrera Afrika i världsekonomin, med riktig handel, inte bara stöd och bistånd.

– Jag lider med dem när jag ser på tv hur flugorna kryper på de svältande barnen där. Kan man rusta upp Afrikas ekonomi så kan vi sälja tröskor och traktorer till dem och då kan varje afrikan äta sig mätt, resonerar han.

Europeiska arbetarpartiet är för en starkare nationalstat. Men Rolf tycker ändå att EU-valet är viktigt.

– Det finns en massa bestämmelser i EU men många länder följer dem inte. Den svenska djurskyddslagen kostar till exempel svenska bönder stora extrapengar. EU borde ställa högre krav på att medlemmarna följer de gemensamma bestämmelserna, säger Rolf Andersson.

Läs hela artikeln på Laholms Tidnings webbplats