Madoff-affären: Hela finanssystemet var ett pyramidspel!

Om ni såg Dokument utifråns intressanta program i söndags om Madoff-affären (ni kan se det här), där det uppdagades att den förre Nasdaq-chefen Bernard L Madoff gjort sig skyldig till ett av de största bedrägerierna i finansvärldens historia, så kanske frågan dök upp i huvudet om hur sjutton han lyckades bedriva denna verksamhet under alla dessa år utan att särskilt många runt omkring honom anade oråd.

Svaret är, som Helga Zepp-LaRouche skrev i en artikel i januari i år, att det helt klart inte bara är Bernie Madoff som använt sig av bedrägliga metoder. Hela det internationella finanssystemet har faktiskt varit ett enda gigantiskt pyramidspel.

Den som såg den dokumentär som SVT sände i söndags, bör ha fått en uppfattning om hur oligarkerna och deras vänner inom politiken betraktar världsfinanssystemet som sin egen privata godisbutik, samtidigt som "experterna", som hävdar att de blev fullständigt tagna på sängen av krisen, ändå fortsätter med samma inkompetenta prognoser som inte kunde förutse krisen och som därför inte heller kommer att kunna lösa den. Den som lite tragikomiskt vill kunna skratta åt den gigantiska svindel som våra "etablerade", "godkända", välbetalda ekonomer och politiker deltagit i, kan jämföra Lyndon LaRouches meriter när det gäller ekonomiska prognoser och det som LaRouche och EAP sagt om krisen och dess lösning med det osammanhängande babbel, smyckat med politiskt korrekta fraser om ickeämnen som klimatförändringar och annat, som våra motståndarpartier i EU-valet ägnat sig åt. Se exempelvis videorna med EAP:s och andra partiers kandidater på SVT:s YouTube-kanal.

Vid Nürnbergprocessen efter andra världskriget hängdes många av de ansvariga för brott mot mänskligheten (även om riktiga skrivbordsmördare som Hjalmar Schacht slapp undan). För att skydda dem som är ansvariga för dagens globala finanssvindel från att lynchas av en ilsken pöbel (för en sådan ny fransk revolution skulle ofrånkomligen sluta med global fascism), föreslår vi att vi i stället startar en oberoende, saklig och grundlig utredning av vad som orsakade finanskrisen, vilka det är som bär ansvaret och vad som hänt med alla de pengar som betalats ut och som i de flesta fall gått rätt in i finanssystemets svarta hål. Vi behöver en utredning med den amerikanska Pecorakommissionen på 1930-talet som förebild, för att sätta stopp för lurendrejeriet. På samma sätt som åklagaren Ferdinand Pecora granskade och åtalade Wall Streets främsta bankirer, måste ansvar i dag utkrävas för de grova plundringsmetoder som numera blivit vardagsmat.

Det här kan du själv göra direkt:

Skriv under uppropet på internet för en ny Pecorakommission

Beställ valsedlar gratis direkt på webben, så att du kan rösta på Europeiska arbetarpartiet-EAP i valet

Bli medlem i LaRoucherörelsen i Sverige - EAP (eller ge stöd) och börja agera tillsammans med oss