EU-valet: Kampanjvideo för tyska BüSo

EAP:s tyska systerparti Bürgerrechtsbewegung Solidarität (BüSo) har inför EU-valet den 7 juni producerat en utmärkt 90 sekunder lång tv-reklam med partiledaren Helga Zepp-LaRouche. Den kommer att visas två gånger vardera på två tyska tv-kanaler (alltså sammanlagt fyra gånger). Samma meddelande kommer också att sändas 15 gånger på olika regionala radiokanaler.

Se videon med svensk text längst ned på denna sida.

Översättning av texten:

"Har du också redan fått ditt räddningspaket från regeringen för ditt övertrasserade bankkonto? Inte? Då är du säkert ingen bankir som har spelat bort allt!

Men ironi åsido: Trots de runt 20 biljoner dollar som bankerna tagit emot sedan augusti 2007, fortsätter den exempellösa kollapsen av realekonomin.

Denna sammanbrottskris, som jag och BüSo har varnat för i åratal, kommer att fortsätta utan att nå botten, ända tills det blir en grundläggande förändring av finanssystemet. Mycket snart hotar en hyperinflation som 1923, men denna gång globalt.

Det finns en utväg: Vi behöver ett ordnat konkursförfarande för de troligtvis 1000 biljoner dollar av giftigt avfall, som bankerna sitter på internationellt.

Den förstatligade förbundsbanken måste sedan ge ut produktiva krediter för att ställa om bilindustrin, för att producera traktorer för Afrika och för infrastruktur här hemma.

Frimarknadsekonomin har brutit samman. Vi behöver nu en ny, rättvis världsekonomisk ordning och en moralisk och kulturell renässans.

Rösta därför på BüSo, partiet som förutsade kollapsen och som nu har den enda lösningen!"


Källa: BüSoTV

Vår kampanjsida för valet till Europaparlamentet:
larouche.se/eu2009