G20: Särskilda dragningsrätter – ett steg mot världsvaluta

Den internationella finansoligarkins olika talesmän gottar sig åt resultatet av G20-toppmötet främst av en anledning -- de lyckades få världens ledande nationer, särskilt president Obama, att stödja en expansion av IMF:s s.k. särskilda dragningsrätter (Special Drawing Rights, SDR), vilket innebär ett stort steg mot en keynesiansk världsvaluta.

Mest rättfram är som vanligt City of Londons språkrör Ambrose Evans-Pritchard som kallar beslutet att kunna ge ut 250 miljarder dollar i särskilda dragningsrätter "en revolution i den globala finansordningen".

"G20-ländernas ledare har praktiskt taget aktiverat IMF:s makt att skapa pengar och starta en global 'quantitative easing'. Genom att göra så sjösätter de faktiskt en världsvaluta, som inte kan kontrolleras av några suveräna organ", skriver han.

LaRoucherörelsens amerikanska webbtv-kanal LPACTV har ett nyinspelat inslag om G20-mötet.

I kväll kl 21.00 kommer Helga Zepp-LaRouche att diskutera detta tillsammans med en panel av aktivister i LaRouches ungdomsrörelse och programledaren Harley Schlanger: Ämnet är "The G-20 Summit: Saving Humanity from the April Fools". Programmet "The LaRouche Show" sänds direkt på http://larouchepub.com/radio/

På vår egen webbplats larouche.se finns filmen som är ett måste för den som vill förstå att vissa förvirrade vänstermänniskors "alternativ", nykeynesianism, inte är något annat än en annan form av fascism. Se videon med svensk text: John Maynard Keynes och fascismen


John Maynard Keynes