LaRouche: G20-avtalet måste förkastas

Lyndon LaRouche sade i en kommentar till G20:s officiella kommuniké, som presenterades under avslutningen av G20-toppmötet i London, att "det de föreslår är likvärdigt med att rekommendera att man tar cyanid för att bota huvudvärk. Det är ett permanent botemedel."

LaRouche hänvisade till det underliggande antagande som ligger bakom hela rapporten. Där står det: "Vi anser att det enda säkra fundamentet för en hållbar globalisering och ökat välstånd för alla är en öppen världsekonomi baserad på marknadsprinciper, effektiva regleringar och starka globala institutioner." I dokumentet står det även att man inlett en gemensam finansiell expansion, som saknar motstycke, och som i slutet av året kommer att uppgå till 5 biljoner dollar, öka avkastningen med 4 procent och skynda på övergången till en grön ekonomi.

LaRouche betecknade dessa påståenden som "liktydiga med en samling galningars bekännelser".

– Detta är fascism i Oswald Mosleys brittiska tappning. Mosley skulle varit överlycklig; han och H G Welles som backade upp Mosley år 1933. Vid samma tid stödde City of Londons allierade på Wall Street Mussolini, vilket även den store amerikanske pragmatikern John Dewey gjorde. De stödde även Hitler som den tyske Mussolini, sade LaRouche.

– Detta är fascism kombinerad med galenskap. Det är ett fall där en kriminell person blir galen.

– Jag hoppas att det kommer att finnas tillräckligt med patriotiska män och kvinnor i den amerikanska kongressen för att stoppa antagandet av detta avtal. Det skulle vara döden för USA och mycket mer. Det måste stoppas. Det måste slås ned nu.