Agera mot mördarspelen på DreamHack

Skolmassakrerna i Winnenden, Jokela, Erfurt osv. och den avgörande roll våldsamma dataspel har i dessa massakrer räcker för att avstänga"datorfestivalen", där tusentals ungdomar finslipar sina färdigheter att döda sina klasskamrater, DreamHack från att vara på Svenska mässan den 10-12 april 2009. Om detta inte är möjligt på så kort varsel, måste åtminstone arrangörerna avkrävas ett löfte att de spel som programmerade massmördarna för att gå in och döda sina skolkamrater, bl.a. Counter Strike och Battlefield II, inte får spelas på Dreamhack. En kommunalt stödd anläggning och ett skyltfönster för hela Göteborgsregionen, som Svenska Mässan, kan inte tillåtas stöda en massutbildning av den västerländska motsvarigheten till självmordsbombare.

EAP:s ordförande Hussein Askary har länge krävt ett förbud mot våldsamma dataspel av "peka-och-skjut"-karaktär. Det kan inte vara rimligt att DreamHack tillåts utvidga sin verksamhet till Svenska Mässan mitt i Göteborgsregionen med alla sina skolor efter det att en ny skolmassaker skett, denna gång i Winnenden i Tyskland.

Läs mer om vår kampanj för att förbjuda mördarspelen här

Mer information på www.svenskamassan.se, www.goteborg.se, www.dreamhack.se
DreamHack säger sig vara världens största datorfestival och ha det officiella världsrekordet för världens största LAN-party i Guinness Rekordbok.