Anti-Rooseveltkampanjen ren fascistpropaganda

Den internationella kampanjen mot Franklin D Roosevelt och hans framgångsrika program för att lyfta USA ur depressionen är en attack på president Barack Obamas nya administration. Avsikten är att förhindra president Obama att välja Roosevelts lösning i den pågående finanskollapsen och se till att Bushregeringens biljardrullning till bankerna och Wall Street fortsätter.

I Sverige lyckades t.ex. radioprogrammet Godmorgon världen den 25 februari i ett inslag om Roosevelt välja ut tre kommentarorer, som alla förtalade Roosevelt: 1) Chefen för det s.k. Nordamerikainstitutet i Uppsala, Erik Åsard, 2) Sveriges mest misslyckade ekonom, chefsekonomen för den snart ruinerade SEB, Klas Eklund, och 3) en amerikansk historiker, Jerry Hagstrom, som kom med den intelligenta kommentaren att det inte finns möjlighet till ett New Deal idag eftersom Roosevelt "redan byggt färdigt USA:s grundläggande infrastruktur".

Skyltdockan för anti-Rooseveltkampanjen i USA är Rupert Murdoch-journalisten Amity Shlaes, som på American Enterprise Institutes beställning satt ihop boken "The forgotten man". Boken (precis som institutet som beställt den) är ett återuppvärmt hopkok av redan skämda argument från 1930-talet, de amerikanska fascisternas.

I en EIR-artikel av Jeffrey Steinberg dokumenteras hur Shlaes har tagit sin argumentation från de 135 pamfletter American Liberty League gav ut 1934-36. Liberty League var en organisation som öppet stödde både Hitler och Mussolini och var en direkt fortsättning på den fascistiska organisation av krigsveteraner, American Legion, som förhindrades genomföra långt gångna planer på en fascistisk kupp emot F.D. Roosevelts demokratiskt valda presidentadministration.

Jeff Steinbergs artikel "Amity Shlaes' Not-So-New American Fascism" (på engelska) finns här.

Nu på svenska finns talet av Jacques Cheminade vid Schillerinstitutets konferens i Rüsselsheim den 21 februari 2009, där han berättar om F.D. Roosevelts motoffensiv mot fascisterna: Vi behöver omgående en ny "Pecorakommission"

Två ytterligare EIR-artiklar (på engelska) om denna undangömda amerikanska historia är:
http://www.larouchepub.com/other/2006/3332morgan_coup_plot.html
http://www.larouchepub.com/other/2008/3514fdr_1932_victory.html .