USA-senator kräver Pecorakommission

Den ledande amerikanske senatorn Richard Shelby krävde i ett långt inlägg inför bankutskottet att utskottet självt inleder en omfattande undersökning med offentliga förhör av de ledande bankirerna för att klargöra vad som hänt i finanssystemet. Han pekade på att det stora bankpaketet från i höstas inte fungerar. Innan fler kostsamma åtgärder sätts in måste orsakerna till finanskrisen klargöras, sa Shelby. Förebilden, sa han, för denna undersökning borde vara den årslånga undersökning som genomfördes 1933 under ledning av åklagare Ferdinand Pecora. Du kan lyssna till senator Shelbys historiska anförande i USA:s kongress (på engelska) här

http://banking.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Hearings.LiveStream&Hearing_id=7812f283-18ae-4f21-9e8c-0fea1cc10ab0

Shelbys anförande börjar efter 29:25 minuter.

Dokumentet tillhör dossiern: