Fred i Mellanöstern? Lägg ner anglo-saudiska alliansen!

Enligt uppgifter har under lördagen mer än 160 palestinier dödats och hundratals skadats efter israeliska luftangrepp riktade mot Hamas-baser i Gaza. Det rapporteras även att militanta Hamasaktivister avfyrat raketer in i södra delen av Israel.

Denna upptrappning inträffar efter att det under de senaste dagarna kommit hoppingivande tecken på framsteg i fredssamtalen mellan Israel och Syrien. De brittiska händer som håller i trådarna, och ett antal galningar i Israel, verkar därför ha beslutat sig för att låta situationen i Gazaremsan blossa upp på nytt.

Israels försvarsminister Ehud Barak varnade på torsdagen för en ny israelisk offensiv i Gaza, efter att Hamas under onsdagen uppges ha avfyrat mer än 80 raketer in i södra Israel. Hamas uppger att dessa granatattacker var en vedergällning för att Israel på tisdagen dödade tre Hamasmedlemmar.

Premiärminister Ehud Olmert sade att han inte kommer att tveka att använda Israels militära makt för att slå till mot Hamas och Islamiska Jihad, och uppmanade palestinier i Gaza att avvisa Hamas.

Utrikesminister Tzipi Livni träffade på torsdagen Egyptens president Hosni Mubarak.

Livni sade: "Hamas behöver förstå att vår strävan att leva i fred inte betyder att Israel längre kommer att finna sig i denna situation. Det räcker nu. Vi kan inte tolerera en situation där Hamas fortsätter att angripa Israel, Israels medborgare, och denna situation kommer att förändras."

Mubarak manade såväl Hamas som Israel att vara återhållsamma; att Hamas slutar skjuta raketer, och att Israel inte bestraffar palestinierna i Gaza "kollektivt".

Britternas och saudiernas roll

Lyndon LaRouche sade i ett uttalande på julafton att den primära orsaken till att man inte kunnat uppnå någon varaktig fred i regionen det senaste halvseklet, är att ingen har velat ta upp den brittisk-saudiska faktorn. Det saudiska kungariket är en del av den brittiska imperieapparaten. I åratal har Saudiarabien varit avgörande för britternas destabiliseringsoperationener i Mellanöstern.

LaRouche sade: "Den smutsiga anglo-saudiska alliansen är den viktigaste faktorn i den förvärrade relationen mellan araber och israeler. Ta bara den internationella terrorismen: Jag utmanar var och en att hitta ett enda exempel på internationell terrorism idag som inte finansierats av kombinationen av britternas Dope Inc. och saudiska banker och så kallade välgörenhetsorganisationer."

Se LPACTV:s inslag om den anglo-saudiska alliansen