LaRouche håller presskonferens i EU-parlamentet

I onsdags (17.12) höll amerikanska ekonomen Lyndon LaRouche presskonferens i Europaparlamentets högkvarter i Strasbourg, Frankrike, på inbjudan av italienska EU-parlamentariker. LaRouche var huvudtalare och tog emot frågor från en publik bestående av 25-30 internationella journalister och EU-parlamentariker.

Värdarna presenterade LaRouche som den som "inte bara förutspått finanskrisen, utan också exakt lyckats förklara dess natur". LaRouche höll ett inledande tal där han förklarade vikten av att konkurssanera bankerna, för att hantera den ekonomiska kollapsen som hotar att ta världen in i en ny mörk tid, likt den vi såg på 1300-talet.

Vidare förklarade LaRouche att en sänkning av räntan till 0% i USA vore rent vansinne, och risken är överhängande att man skyndar på krisen, då spekulanter erbjuds möjlighet att använda dollarn för spekulationsaffärer på samma sätt som man gjorde med japanska yenen under 90-talet.

Budskapet till politikerna var lika tydligt som enkelt: Vi måste byta ut det nuvarande hopplöst bankrutta finanssytemet, genom en grundlig konkurssanering av banksystemet, till ett rättvist nytt kreditsystem med fasta växelkurser.

Att man lyssnar till Lyndon LaRouches kloka råd är inget nytt i världen. Vi i LaRoucherörelsen i Sverige har tidigare rapporterat om TV-framträdanden i Indien och Ryssland. Möten sker veckovis med toppolitiker i samma länder. I arabvärlden publicerar man frekvent artiklar och intervjuer med LaRouche. Här i Europa har dock det officiella mottagandet lyst med sin frånvaro. Men är det verkligen så konstigt? Systemet som måste bytas ut, samma system som i skrivande stund har sett till att över halva jordens befolkning är arbetslösa och minst lika många går hungriga, har upprättats och ägs av oss i Europa. Vi är därför mycket glada, men långt ifrån förvånade, att man nu när verkligheten knackar på dörren lyssnar till den man som hållit ett öga på situationen i över 30 år.

Vidare på LaRouche PAC:

Läs vad LaRouche sa

Se en kort video

Läs vad pressen skrev