LaRouche: Nu går de in i den hyperinflationistiska fasen

Lyndon LaRouche förklarade på onsdagen vad den nya injektionen på 800 miljarder dollar in i banksystemet innebär:

"Detta kommer att förvandla deras skulder till tillgångar. De kommer att ta Federal Reserve-pengar, sätta in dem i systemet i deras namn, och de kommer inte att låna ut något. Hur tusan ska detta kunna stimulera ekonomin? De kan inte stava till 'stimulering'. Det de menar är 'strypning'. Här har vi att göra med bristande kunskaper i det engelska språket. De borde kolla upp det i sina ordböcker. Det de i själva verket talar om är inte 'stimulering' utan 'strypning' -- 800 miljarder dollar för mer strypning."

"De går nu in i en hyperinflationistisk fas. Allt detta är förberedelser för att gå in i den hyperinflationistiska fasen. De har med hjälp av olika trick lyckats hålla tillbaka hyperinflationen ett tag; nu kommer de till den punkt där detta inte funkar längre. Nu kommer de att släppa lös hyperinflationen."

Amerikanska banker har redan stoppat tillbaka minst 600 miljarder av de 1,3 biljarder de fått i särskilda lån från Fed, för att kunna hämta ut räntan, i stället för att låna ut det, enligt finanskommentatorer. Samma sak händer i Europa där EU tillkännagivit ett stimulanspaket på 200 miljarder euro.