LaRouche om G20-mötet i Brasilien: "Ett gäng ynkryggar!"

Efter att under lördagen och söndagen ha träffats i Sao Paulo, Brasilien, producerade G20-ländernas finansministrar och centralbankschefer en kommuniké syftande till att förbereda för statschefernas möte om den globala finanskollapsen i Washington den 15 november.

Den amerikanske ekonomen Lyndon LaRouche, som var den förste att mana till ett "Nytt Bretton Woods", karakteriserade kommunikéns olika aspekter på följande vis.

Kommunikén prisade sådana "djärva och beslutsamma åtgärder" som de biljoner dollar som Henry Paulson och Ben Bernanke gett i gåva till sina vänner. LaRouche svarade: "Rappakalja! Det är rent svammel och undviker ämnet. De vägrar att se verkligheten. De vägrar blankt att befatta sig med någon som helst verklighet. Detta är rena önskedrömmar! De måste sluta upp med sina önskedrömmar."

Där kommunikén manade till att stärka IMF:s roll, invände LaRouche: "IMF är det som förstört allt detta! Förstår de inte det? Det är hela poängen. De är horor, det är allt. När folk börjar prata på det viset, kan man avfärda dem!"

Där kommunikén efterlyste "frivilliga insatser" för att återreglera finanssystemet, sammanfattade LaRouche det hela genom att säga: "Glöm det, det är bara babbel! Det är ingenting; det är ett slöseri med tid."

I kommunikén står det: "Vi välkomnar de framsteg som gjorts detta år i att reformera IMF." LaRouche svarade: "Vi välkomnar framstegen detta år!?! Ge mig några siffror på de framsteg som gjorts detta år! Ge mig lite statistik på vad som åstadkommits under detta år, och av vem. Ge mig siffrorna! Berätta för mig om dessa stora framsteg! Var hittade ni dem? Onanerade ni, eller?"

G20:s kommuniké fortsätter: "IMF har en viktig roll att spela." LaRouche: "Kom igen, det här skitsnack! De har INGEN roll att spela, och vi borde säga det rakt ut! Dessa institutioner har vid denna tidpunkt INGEN ROLL ATT SPELA. För deras mandat förhindrar dem att göra något som skulle vara nyttigt!"

LaRouche fortsatte: "De är impotenta! De babblar! Detta är rent babbel, från folk som antingen är rädda för att säga någonting, eller är med på George Soros' knarkshandel. Låt dig inte luras -- varje land i Sydamerika förutom Colombia göra olika sorters affärer med knarkhandlarna. Endast Colombia motarbetar narkotikahandeln."

"Slösa inte bort din tid på dessa länder just nu", fortsatte han. "De är inte seriösa än. Några av dem är värdefulla personer, men länderna själva har ingen seriös syn på ens några av den här krisens avgörande frågor."

"De är ett gäng ynkryggar. De kysser problemets röv. Vad de än anammar, om de arbetar utifrån denna sortens policytänkande, kommer att göra saker och ting värre. Det kommer att leda till fel slutsats och skapa ett värre resultat än vad fienden redan skapar."

"I det ögonblick du hör ordet 'övergångslösning', så betyder det 'vilken älskarinna ska jag träffa i kväll?' Det är som en man som får sin lön och inte har råd att betala för sin familjs mat, så han säger: 'Som en övergångslösning så stannar jag till vid den här spelhålan och fixar lite pengar'", avslutade LaRouche.