Finansdiktator "Crash Gordon" Brown till Washington


(montage: Flavio Tabanelli)

"Gordon Brown är en exakt avbild av en del av anatomin som jag inte vill diskutera i barns närvaro", sade Lyndon LaRouche om rapporterna om att Brown i ett tal på den årliga borgmästarmiddagen i London attackerat protektionismen och utropat sig själv till "global finansminister". Brown tror att han kan sätta dagordningen för Vita husets G20-toppmöte den 15 november, som idioten George W Bush är värd för.

I en skriftlig version av talet, som släpptes på förhand, står det att Storbritannien leder ett krig mot "protektionismen" och att Washington, särskilt under Barack Obama, måste avvisa "protektionism, som ruinerar ens grannar, och som varit en faktor i att förvandla tidigare kriser till djupa recessioner". Vi behöver ett "sant globalt samhälle", baserat på "internationalism, inte protektionism". Londontidningen Times skriver att Brown vill att detta tal ska kröna honom som en "global Chancellor of the Exchequer" tack vare hans ledande roll i hur "Storbritannien banade vägen för lösningen på bankräddningen".

Sanningen är att Storbritannien banat vägen mot helvetet genom sin ändlösa, hyperinflationära utlösningspolitik. Brown är sannerligen ingen "Flash Gordon" (sv. "Blixt Gordon"), utan har snarare förtjänat titeln "Crash Gordon".

Britterna försöker nu invadera och belägra den amerikanska huvudstaden (precis som man gjorde under kriget 1812) för att se till att inget av vikt beslutas på G20:s toppmöte i Washington den 15 november.

Dokumentet tillhör dossiern: