Askary: "Stöd inte brittiska imperiet!"

Det var överskriften på EAP:s partiledare Hussein Askarys kommentar i Saudiarabiens största dagstidning Asharq Al-Awsat den 3 november i rapporteringen om brittiske premiärministern Gordon Browns besök till Saudiarabien, Qatar och Förenade arabemiraten för att tvinga dem att stödja IMF:s "Bretton Woods"-diktatur.

I rapportens kommentarspalt på 170 ord, vilket var huvudartikeln i Asharq Al-Awsat, skrev Askary: "Stöd inte brittiska imperiet! Om någon inbillar sig, att Amerika är enda kontrollfaktorn i världen och att det är denna makt som dikterar arabländernas politik, så borde han noggrannt studera ved Brown gör. Han försöker, genom att bilda en världsregering som Storbritannien skulle driva under IMF:s paraply, att rädda det intetrnationella finanssystem, som kontrolleras av hedgefonder baserade på brittiska öriken som Cayman islands. Denna skulle tydligen finansieras av pengar från araberna, vilket aldrig skulle räcka och aldrig kommer att räcka för att rädda det globala finanssystem som dödförklarades av Lyndon LaRouche för över ett år sedan. Brittiska imperiet är inget land. Det är inte England. Det är en grupp ekonomiska och finansintressen som behöver länder och arméer för att hävda sin kontroll över alla länder".

Att kommentaren offentliggörs, efter noggrann genomgång, vilket tiden det tog att få den publicerad vittnar om, innebär inte att saudiaraberna säger nej till Browns krav att pumpa in pengar i IMF. Saudiaraberna har inte sagt något men Brown, som var i Qatar på söndagen (2.11) sa, efter att ha träffat saudiska regeringstjänstemän, att han var övertygag om att de kommer att hjälpa IMF.

För att araberna skulle inse poängen, tog Brown med sig direktörerna från BAE, Rolls Royce och BP, bekanta genom Al-Yamamah-affären, m.fl. Al-Yamamah-operationerna mellan BAE och prins Bandar syftade till att stödja och manipulera internationell terrorism och når långt in i traktens kungars och sheikars palats och sovrum. Hittills har en saudisk kung mördats i sitt eget palats. För några veckor sedan invigde kung Faisal bin Abdul-Aziz' arvtagare ett museum till hans minne. Kungen mördades av yngre familjemedlemmar 1975 efter oljekrisen 1973. Mördaren studerade i USA och rapporteras ha varit del i projektet MK-Ultra.

En intressant ironi är att Brown anlände den 2 november, på 91-årsdagen av Balfour-deklarationen, vilken var en del av samma Sykes-Picot-plan som lovade Europas judar ett hemland i Palestina. Sedan dess har Sydvästasien varit en blodig lekplats för brittisk geopolitik och destabilisering och Israels judar har inte kunnat åtnjuta någon fred i sitt nya hemland, just pga brittiska politiken.

Dokumentet tillhör dossiern: