Inget alternativ till LaRouche

De dystra resultaten från den uppsjö möten de senaste dagarna för att hantera finanskrisen understryker, att det inte vinns någon tillgänglig institution för att verka effektivt. Det pekar på behovet av Lyndon LaRouches föreslagna fyrnationsallians som ny institutionell auktoritet för att fylla vakuumet.

Sedan fredag har G7:s finansministrar, följda av G20 och IMF:s olika utskott hållit möten i Washington utan resultat annat än en överenskommelser om en mängd principer utan större innebörd. Simon Johnson, IMF:s förre chefekonom och nu hedersmedlem på Peterson Institute for International Economics, som bekymrar sig om "marknadena", sa till Washington Post, att "det behövs specifika, konkreta steg, inte en lista principer som är uppenbara och som alla lätt kan hålla med om". Samtidigt gnällde Guido Mantego, Brasiliens finansminister och ordförande för G20, över att G20 inte skapats för att hantera en kris. "Det finns ingen struktur för att hantera ett kommande ekonomiskt problem", sa han.

Det finns det faktiskt. LaRouches fyrnationsallians mellan USA, Ryssland, Kina och Indien skulle kunna hantera krisen.