LaRouche: Krispaketet bluffades igenom i kongressen

Som svar på det amerikanska representanthusets skamliga och omoraliska kapitulation i dag, då man röstade ja till finansminister Paulsons krispaket med 263 röster mot 171, betonade den amerikanske statsmannen och ekonomen Lyndon LaRouche att detta åstadkoms genom bedrägeri.

När kongressen, inklusive de båda huvudsakliga presidentkandidaterna Barack Obama och John McCain, talade om för sina väljare att räddningsplanen var nödvändig, nämnde de inte att det bland de stora institutioner som ställt sig på kö för att bli räddade fanns många utländska intressen, sade LaRouche. Brittiska, holländska och spanska banker står alla på rad för att kräva ut hundratals miljarder dollar från amerikanska skattebetalare.

"De ljög", utbrast LaRouche. "Och när den vanliga medborgaren konfronterar sin kongressledamot med denna svindel, kommer politikern bara att säga: 'Vi ljög. De sa att vi var tvungna att göra det, och vi ljög.'"

LaRouche sade i sin internationella internetkonferens den 1 oktober att "räddningspaketet" kommer att leda till en förödande hyperinflation och en explosion inom den amerikanska befolkningen, jämförbar med det som karakteriserade den franska revolutionen. Han frågade: "Ser du inte det hat som byggs upp mot Washington hos det amerikanska folket?"

Efter att omröstningen i kongressen var ett faktum, motiverad som den var av rädsla, uppmanade LaRouche medborgarna att sluta upp bakom hans ledarskap. Vi befinner oss i denna förkrossande kris i dag, eftersom folk inte slöt upp bakom mitt lagförslag HBPA och andra positiva intiativ i augusti 2007, sade LaRouche. Slut upp bakom det ledarskap som har botemedlen -- och tvinga igenom dem nu!