LaRouche: "Det här är ren fascism"

Lyndon LaRouche varnade på tisdagen finansminister Henry Paulson för att hans räddningsplan, i synnerhet kravet i avdelning 8 på absolut diktatoriska beslutsfattande befogenheter över alla aspekter i biljondollarplanen, "är ren fascism. Och amerikanska folket kommer aldrig att tolerera detta". LaRouche tillade uppriktigt: "Amerikanska folket blir överkörda, och de tänker inte ta det varligt, skulle jag hoppas".

I dagarna har en handfull människor börjat hålla med LaRouche i att kalla den här plundringsförskingringen för vad den är. I en kolumn i tisdagens New York Times av David Brooks citeras tre kritiker av räddningsplanen.

William Greider varnar: "Om Wall Street kommer undan med det här kommer det att ta platsen som ett historiskt bedrägeri mot det amerikanska folket -- sötebrödsdagar för skurkarna, bestående men för offren".

Christopher Whalen på Institutional Risk Analytics skrev: "Det glädjefyllda mottagande Paulsons senaste massiva räddningsförslag åtnjöt bland demokraterna i kongressen luktar otäckt mycket som ännu en korporativistisk kärleksorgie mellan Washingtons enpartiregering och säljsugna investmentbanker". Brooks tillägger dock själv: "Om man ville hitta ett namn för det här tillvägagångssättet skulle man kunna ta den fras som ekonomen Arnold Kling använt: Progressiv korporativism. Vi går inte in i ett skede där regeringen står och ser på när det rasar. Vi går inte in i en era där regeringen läxar upp de mäktiga å folkets vägnar. Vi går in i det utbildade etablissemangets era, där regeringen verkar för att skapa stabila -- och ofta oligarkiska -- ramar för kapitalistisk verksamhet". Ekonomen Kling grubblade på sin egen hemsida, timmar efter att Brooks artikel fanns att läsa: "Progressiv korporativism -- jag antar att det lättare går ned än liberal fascism".

Lyndon LaRouche varnade redan för 30 år sedan för hoten om "fascism med ett demokratiskt ansikte" och pekade ut David Rockefellers intressesfär som de amerikanska huvudarkitekterna av denna fascism. I dag smider samma Rockefellers' intressesfär rent korporativistiska/fascistiska planer med Felix Rohatyn och hans likar, vilka innefattar hans s k Public Private Partnership, i Sverige bakant som OPS, Offentlig-privat samverkan, som aggressivt förfäktas av Rohatyn-klonerna, Rockefellerstiftelsens ledare Judith Rudin, New Yorks borgmästare Michael Bloomberg och Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger.

"De är fascister allihop, i den klassiska fascist-korporativisttraditionen", poängterade LaRouche, "i synnerhet Felix 'Fascisten' Rohatyn. Jag förstår inte varför inte fler människor har stake nog att kalla det för vad det är: ren fascism. Kanske är de bara rädda för att amerikanska folket förr eller senare kommer att hälsa dem med högafflar".