Kronologi: Endast LaRouche och EAP hade rätt om finanskrisen

För dig som är engagerad inom LaRoucherörelsen i Sverige - EAP och regelbundet läser tidningen Ny Solidaritet, nyhetsbrevet Monitor och hemsidan larouche.se, kommer finanskrisen inte som någon överraskning. Du har under lång tid fått tillgång till bakgrunden, analyserna, kommentarerna och lösningarna på krisen.

Nu, när t.o.m. medier som exempelvis svenska Dagens Nyheter och tyska Frankfurter Allgemeine Zeitung erkänner att vi befinner oss i en djup finanskris, är det dags att dra sig till minnes vad du på denna hemsida kunnat läsa under året som gått. Om du vill ha lite roligt åt den patetiska inkompetens som präglar etablissemangets "ansedda ekonomer", "ekonomiska experter" och de "kommentatorer" som arbetar på våra största tidningar och tv-kanaler, så kan du gärna jämföra vad de sade om ekonomin ("tillfällig svacka", "vändningen kommer snart", "begränsat till USA"...) med vad som sades av LaRoucherörelsens representanter.

Här är i alla fall ett urval av det som vi publicerat här på larouche.se:

25 juli 2007:
LaRouche dödförklarar det globala finanssystemet i internationell webcast
LaRouche sade: "Det finns ingen möjlighet för en icke-kollaps av det rådande finanssystemet -- ingen! Det är slut, nu! Det rådande finanssystemet kan inte fortsätta att existera under några omständigheter, under någon president, under något ledarskap eller någon ledande grupp av länder. Endast en fundamental och tvär ändring av världens monetära finanssystem kommer att förhindra en allmän, omedelbar kedjereaktionskollaps. I vilken hastighet vet vi inte, men det kommer att fortsätta och det kommer inte att gå att stoppa! Och ju längre det pågår innan det tar slut, desto värre kommer det att bli. Och det finns ingen i de rådande regeringsinstitutionerna som är kompetent att hantera detta."

23 augusti 2007
HBPA: Rädda hus och hem. Och bankerna!
Homeowners and Bank Protection Act. LaRouches lagförslag för att upprätta en brandvägg för att rädda människor och banker från finanstsunamin.

25 augusti 2007
Rusta Sverige för nästa bankkris! (nytryck; originaldatum: 5 april 2001)
Ulf Sandmark går igenom vad som måste göras för att förhindra att det som hände 1991 upprepas.

7 oktober 2007
LaRouche om finanskrisen: Omstrukturering av bolån kommer inte att fungera nu när hela banksystemet är på väg att sprängas!
LaRouche läxar upp dumdristiga senatorer.

16 oktober 2007
Bolånekrisen är bara början - förbered Sverige för en total finanskollaps
"Det är långt till skogen, sa Törnberg, eldade med yxskaftet." Hussein Askary varnar för vad som håller på att ske, och föreslår en lösning.

8 november 2007
Dollarsystemet har kraschat
Lyndon LaRouche går igenom vad du behöver veta.

17 december 2007
Punctum Saliens 2008
Hussein Askary skrev profetiskt: "År 2008 kommer att bli en "punctum saliens" för hela den mänskliga civilisationen på jorden, där vi antingen vänder den kollapsande ekonomin och kulturen mot en renässans, eller följer som ett lämmeltåg den vansinniga finansoligarkin lockade av dess nu legendariska sedelpress mot branten."

24 januari 2008
LaRouche varnar för hyperinflationistisk explosion
Federal Reserves panikartade beslut att sänka styrräntan med 0,75 procentenheter och Bush/Paulsons stimulansplan, kommer inte bara INTE att fungera.

25 januari 2008
Hur din dollar kan försvaras
LaRouche: "USA måste dumpa Fedchefen Ben 'Helikopterpengar' Bernankes dåraktiga, hyperinflationsbefrämjande politik, till förmån för en dubbelspårig politik från finansdepartementets sida vad gäller sedelutgivningen."

22 februari 2008
Firewall: In Defense of the Nation-State
LaRouches ungdomsrörelse producerade denna banbrytande video som förklarar hur hyperinflation fungerar och presenterar LaRouches patenterade brandvägg för att skydda människorna och bankernas viktiga funktion i samhället.

7 mars 2008
Bygg Sveriges och världens framtid!
Hussein Askary: "Möjligheten att återuppbygga Sveriges och världens ekonomi har uppenbarat sig nu när det globala finanssystemet, som de senaste åren har blivit en spekulations- och konsumtionsorgie med lånade pengar, är på väg att förinta sig självt. Globaliseringssystemet har redan kraschat."

17 mars 2008
Ragnarök är här: Tre steg mot överlevnad
Lyndon LaRouche lägger fram de tre väsentliga åtgärder som måste vidtas mer eller mindre omedelbart, innan situationen i USA och Västeuropa blir hopplös.

10 april 2008
Hur vi måste handskas med den värsta krisen i historien
LaRouche till diplomater: "För det första har hela det internationella finanssystemet gått in i en hyperinflationistisk kris, vilken i sin dynamik är jämförbar med det som Weimartyskland råkade ut för 1923."

21 maj 2008
LaRouche: "Globala finanskraschen kommer att dominera novembervalen"
Ända till dåraktiga politiker, såsom kongressman Barney Frank, kommer till sans och anammar de åtgärder jag lagt fram för att rädda USA från denna röra, är den ekonomiska krisen den väsentliga faktor på vilken denna nations liv eller död nu beror.

12 juni 2008
Rohatyns Lehman Brothers leder dödsdansen
Skarpsinnig analys av hur Lehman Brothers redan i juni var på fallrepet.

1 juli 2008
Rädda landet och bankerna från parasiterna
EIR:s John Hoefle om vikten av att ett land kontrollerar sitt kreditväsen.

17 juli 2008
Kalla in konkursförvaltarna och statsmännen
Hussein Askary tar ledarskap och visar vad som nu måste göras av varje statsman.

18 juli 2008
Härdsmälta i finanssystemet! Upprop för ett Nytt Bretton Woods-system: Världen behöver en ny ekonomisk ordning!
Mitt under sommarens heta kollapsfas av världsfinanssystemet författar Helga Zepp-LaRouche ett upprop för ett nytt finanssystem.

26 juli 2008
Resolution om den världsomfattande krisen
Denna resolution ska presenteras inför FN:s generalförsamling i slutet av september. Du kan underteckna den själv!

16 september 2008
Vi varnade dig. Är du redo för lösningen?
EAP, utanför riksdagen vid riksmötets öppnande, ger riksdagsledamöterna en ny chans att göra något bra.

21 september 2008
Nej till Riksgäldens stödpaket!
När politiker både lokalt och centralt från alla svenska politiska partier i våras krävde att staten skall satsa på ett nytt järnvägsnät för höghastighetståg i Sverige, sa finansminister Anders Borg att det inte finns de 100 miljarder det skulle kosta. När bankerna är i kris godkänner han att Riksgälden skall investera i döda bostadsobligationer för 150 miljarder.

Om du ännu inte är övertygad kan du jämföra med dessa uttalanden från "högprästerskapet" i urval:

"Aktiemässigt kan vi får en bra höst, även om den bolagsmässigt blir trist."
Patrik Enblad, före detta HQ-chef och grundare av en aktivistfond i maj.

"Det värsta i kreditkrisen är över, eller snart över."
Alan Greenspan, fd riksbankschef i USA i juni.

"Det värsta är över"
Richard Full, vd på kraschade Lehman Brothers i april.

"Det värsta är över"
Finansminister Henry Paulsson i maj (han var tidigare Wall Street-chef).

"Finanskrisen är mindre akut i dag än för sex månader sedan"
Svenska riskkapitalbolaget Ratos vd Arne Karlsson i maj.

"Finansmarknaden verkar ha passerat krisens värsta fas".
Ratingfirman Moody's i maj.

Detta borde räcka för att sluta lyssna på de s.k. "experter" som faktiskt skapat den kris vi befinner oss i, och börja lyssna på Lyndon LaRouche och hans medarbetare. En bra början är att läsa igenom och stödja den resolution om den världsomfattande krisen som nu gemensamt måste antas av suveräna regeringar om det ska bli någon lösning på krisen.