LaRouche kräver att Dodd-Frank-motionen omedelbart rivs upp

Lyndon LaRouche krävde, i respons på att finansminister Hank Paulson med biljoner i skattemedel olagligt räddar de spekulanter som håller bolåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac, att Dodd-Frank-motionen, som gav Bush-administrationen kongressens skenbara medgivande att genomföra den största förskingringen i USA:s historia, omedelbart rivs upp.

"Den här motionen måste omedelbart rivas upp", uppmanade LaRouche. "Den bryter öppet mot amerikanska konstitutionen, som specifikt förklarar den allmänna välfärden vara landets lag. Att rädda spekulanter på det här sättet, på nuvarande och framtida skattebetalares bekostnad, är olagligt, vilket jag i över ett år varnat för". Han fortsatte: "Hela det globala dollar-baserade finanssystemet är hopplöst bankrutt. Systemet kan inte räddas. Det gick in i sin slutfas i juli 2007, precis som jag observerade vid tidpunkten i fråga".

LaRouche varnade också för att: "När amerikanska folket listat ut vad Paulson, Dodd, Felix Rohatyn, 'Bailout Barney' Frank och Pelosi har gjort kommer de att törsta efter blod. Jag skulle inte vilja vara i någon kongressledamots kläder, som satt sitt namn på Dodd-Frank-motionen, vilken inte hade något att göra med att underlätta för husägare som står inför utmätning. Det handlade enbart om den räddning som Paulson precis förkunnat. Ingen vet hur stora, illegala och oautktoriserade skatter som amerikanska familjer kommer att behöva punga upp med  för att gå i borgen för förskingrarna och spekulanterna, men jag vet att det mycket sannolikt kan springa iväg till tiotals biljoner dollar."

LaRouche avslutade; "Jag har presenterat lösningen på krisen i Lagen till skydd för husägare och banker, HBPA, och trestegslösningen. En genomförbar lösning i enlighet med konstitutionen är känd och tillgänglig. Upphovsmännen till den här förskingringen bryter därför inte bara mot konstitutionen. De begår en handling som är likvärdig med landsförräderi."