LaRouche: "London driver på för Tredje Världskriget"

Ett nytt krig har plötsligt brutit ut i Europa. Den brittiske experten Jonathan Eyal sade till tidningen Guardian på fredagen att om kriget inte stoppas väldigt snart, kommer det att bli den allvarligaste internationella konflikten sedan Warszawapaktens sammanbrott 1989-91; mycket allvarligare är Balkankrigen på 1990-talet, på grund av att Ryssland befinner sig på ena sidan och troligen Europa och möjligen även USA på den andra. Vad Eyal inte nämner är dock det faktum att detta kommer att bli ett Tredje Världskrig, utlöst av London och deras lättlurade undersåtar och medlöpare i Bryssel under Lissabonfördraget.

Efter flera veckor med allt fler granatattacker mot Georgiens autonoma enklav Sydossetien, höll Georgiens president Micheil Saakasjvili ett tv-sänt tal sent på torsdag kväll, där han manade till ett omedelbart eldupphör och garanterade fullständig autonomi för enklaven, där trupper från Ryssland och andra grannländer har utgjort en fredsbevarande FN-styrka sedan 1992. Endast några minuter efter Saakasjvilis tal inledde dock georgiska trupper en invasion för att ta över enklaven. Detta medgavs av Georgien på fredag morgon. De georgiska trupperna dödade tio av de ryska fredsbevarande trupperna och skadade omkring fyrtio.

FN:s säkerhetsråd höll ett krismöte, som Ryssland kallat till, efter klockan ett på natten till fredag, vilket dock gick i stå när USA, Storbritannien med flera blockerade ett stycke i den korta ryska resolutionen som manade alla sidor att göra avkall på våldshandlingar.

På fredag morgon gjorde Rysslands president Dmitrij Medvedev ett kort tv-sänt uttalande till det ryska säkerhetsrådets krismöte. Han sade att Ryssland sedan länge varit garanten för stabilitet i Kaukasus; att de ryska trupperna i Sydossetien var del av ett helt legitimt internationellt uppdrag, men att deras georgiska kollegor bland de fredsbevarande styrkorna plötsligt svekfullt förrådit dem och dödat dem. Medvedev sade vidare att män, kvinnor och barn nu dör under den georgiska attacken i Sydossetien, och att Rysslands president, under landets författning, är ansvarig för säkerheten och värdigheten för ryska medborgare, var de än befinner sig. (De flesta sydossetier har ryskt medborgarskap.) Medvedev gjorde även uttalanden om att dessa dödanden kommer att bestraffas; premiärminister Vladimir Putin gjorde liknande uttalanden från Peking.

Ryssland meddelade att man sänder trupper för att ge förstärkning åt fredsbevararna. En kolonn med 50-100 stridsvagnar gick in i Sydossetien från ryska Nordossetien på fredagen. Ironiskt nog var denna fredag den dag som Georgien hade kommit överens om att hålla de kraftigt försenade fredssamtalen -- allt som en del av den avledande operation som omhöljt invasionen.

Vad händer nu?

Precis som den medföljande artikeln tydliggör, är detta krig ett verk av britterna och det brittiskstyrda gänget bakom Lissabonfördraget, som siktar på att få igenom Lissabonfördraget oavsett vad irländarna eller några andra tycker. Somliga i Europa tänker: "Om Europa riktigt kan enas som en militärstyrka, kommer vi verkligen att ha makt! Då skulle vi kunna börja diktera villkoren mot Ryssland!" Lyndon LaRouche kommenterade: "Vissa människor i Europa har, under brittiska impulser, börjat tänka som Hitler!"

LaRouche fortsatte: "Detta är inte bara en provokation för att få ryssarna att bli upprörda eller få dem i fällan. Det är en operation för att slita Ryssland i stycken. Detta är väsentligen Tredje Världskriget. Titta på Cheney, och titta på vad Cheney representerar -- och han är en britt, inte någon amerikan, egentligen, om man ser till vad hans politik är -- då märker du det! Att detta är samma sak som en attack mot Iran! Exakt samma operation. Och vi bör kalla det för detta: 'London driver på för Tredje Världskriget.' Det är vad vi borde säga. 'London driver på för ett tredje världskrig.'"


Rysslands president Dmitrij Medvedev och premiärminister Vladimir Putin
(Bild: kreml.ru)

Dokumentet tillhör dossiern: