LaRouche till attack mot förnekarna

Efter att Federal Reserve igår misslyckats med att gå till handling för att bekämpa finanskrisen, gick den amerikanske statsmannen och ekonomen Lyndon LaRouche omedelbart ut med en uppmaning att stoppa detta potentiella självmord för USA.

"Fed har idag misslyckats med att höja räntorna -- det är en kliniskt galen ickehandling", sade LaRouche. "En allmän räntesats för bankerna på 4% måste omedelbart upprättas -- men med två räntenivåer -- oavsett vad som måste göras för att upprätta detta! Om du är lojal mot de Förenta Staterna, så måste du få Fed att göra det."

En ränta på 4% för den öppna marknaden, förklarar LaRouche i ett uttalande som sprids i hela USA, är nödvändigt för att "hålla kvar pengarna i det amerikanska banksystemet", förhindra att de flyr och gör slut på dollarn i en okontrollerad kollaps. Bank of Englands räntenivå är klart högre; detta är även fallet för de av britterna manipulerade räntorna för den Europeiska Centralbanken. Dollarn är färdig att kollapsa, såvida inte Fed agerar nu.

LaRouche publicerade igår ett kort tal till det amerikanska folket på sin hemsida. Se videon på www.larouchepac.com.

Förnekelsernas ögonblick

"Världen har nu nått den kritiska punkt som många, även bland mina egna medarbetare, saknat modet att se. Det nuvarande världssystemets undergång, det system som formellt förordnades för framtiden av USA:s president Richard Nixon den 15 augusti 1971, är nu här. Den exakta dagen, eller timmen, då en anmärkningsvärd förändring i amerikansk politik må inträffa, förblir på kort sikt oviss, men något som är säkert är att om vi inte snart ser de nödåtgärder som jag har lagt fram, så är det globala systemet på kort sikt dödsdömt, kanske t.o.m. på väldigt kort sikt...."

"När min generation och de tidigare generationerna nu är på väg att dö ut, finns det inte längre någon kompetens kvar i ämnet ekonomi bland de yngre generationerna. Varken den babyboomergeneration som skapat det mesta av den värsta sortens inkompetens som idag är förhärskande inom den amerikanska kongressen och Wall Street, eller den yngre generationen, har någon kompetens när det gäller ekonomi. De är besatta av fantasier, som delar något av den f.d. Federal Reserve-ordföranden Alan Greenspans smittsamma galenskap, i deras önskan att tro att pengar helt enkelt är vad deras önskedrömmar kanske hade hoppats att pengar skulle kunna vara, eller bli. Med få undantag är de relevanta härskande akademikerna, marknadsförarna och politikerna lika galna som knäppgökar i detta sammanhang."

Detta skriver Lyndon LaRouche i sin senaste kommentar om den galna förnekelse som 68-generationen framhärdar i att gömma sig i, allt medan krisen förvärras och skeppet är på väg att sjunka.

Läs mer:

Förnekelsernas ögonblick
av Lyndon LaRouche
5 augusti 2008