Anders Borg och Wallenberg låter SAS och Volvo gå åt skogen

Den svenska regeringen har inte ens vågat andas om att spekulation skulle ha någon påverkan på olje- och matpriserna. Regeringens uppgift är att skydda Sveriges konsumenter från att rånas vid varje besök i mataffärer och på tankställen. Regeringens uppgift är att försvara SAS, som står för en avgörande del av Sveriges infrastruktur, liksom storindustrin Volvo Personvagnar, som båda blöder hejdlöst på grund av det gigantiska rånet som banker och hedgefonder nu genomför på oljemarknaden för att ta igen sina värdepappersförluster. När Sverige förlorade Göteborg på 1500- och 1600-talen organiserade regeringen Älvsborgs lösen två gånger. Nu låter Borg SAS gå under och Volvo PV säljas till Kina!

Även från Wallenbergfamiljen med alla sina hjärntruster är det anmärkningsvärt tyst. Wallenberggruppen tror sig uppenbarligen tjäna mer på SEB:s spekulationer och på att hålla sig vän med Londons finansmarknad än på att rädda SAS. Man är tydligen beredd att offra det flygbolag man till stor del äger via Investor och som utgör en avgörande infrastruktur för de till stor del Wallenbergkontrollerade svenska storföretagen. Det är ett typexempel på att varumärket Wallenberg står mer för finansintressen än för industriintressen.