EU-ledare talar Babel-språk

LaRouche.se berättade igår om hur Polens president Lech Kaczynski sagt att "det är svårt att sia om hur historien kommer att sluta, men det är inte seriöst att påstå att EU inte existerar utan Lissabonfördraget."

Kaczynskis uttalande tvingade Frankrikes president Nicolas Sarkozy att skjuta upp sitt planerade besök i Dublin tio dagar. Sarkozy, som den 1 juli inledde sitt ordförandeskap i EU, sade att Kaczynski till slut ändå måste underteckna fördraget eftersom han förhandlade om det och "det är en fråga om hederlighet". Att sådana ord kommer från Carlas sexleksak kommer troligen att irritera den polske presidenten ytterligare.

Italien utrikesminister Franco Frattini uttalade sig närmast surrealistiskt: "EU kan inte låta sig stoppas i kvicksand; världen kan inte vänta på den europeiska reformen. Det är sant att irländarnas folkomröstning måste respekteras, men folkviljan från miljoner andra européer som ratificerade fördraget är precis lika viktigt."

Hallucinerar månne herr Frattini? När röstade dessa "miljoner européer" om fördraget?


Tyska LaRoucherörelsen organiserar för en folkomröstning om Lissabonfördraget