Matpriser och folkmord: George Soros tar över matspekulationen

Megaspekulanten George Soros, som redan är en av de största manipulatörerna på valuta- och oljemarknaderna, har plötsligt även trätt fram som en viktig aktör i kontrollen av råvaruspekulationen.

– I stället för att förvänta oss att energipriserna ska gå ned något, borde vi acceptera att de måste gå upp ytterligare först, så att vi kan lösa [det långfristiga] problemet. Priserna måste först gå upp så att folk uppmuntras att konsumera mindre, sade Soros den 18 juni till en ungersk tidning.

Soros' väldiga finansiering och verkningsfulla kontroll av rörelser för att lägga om det demokratiska partiets kurs tvärt emot traditionen från Franklin Roosevelt, avslöjas i LaRouche PAC:s nya pamflett "Din fiende, George Soros".

En privat investeringsfond som Soros Fund Management LLC har hand om, som en del av ett konsortium med den New York-baserade hedgefonden Ospraie Management och kapitalförvaltningsbolaget General Atlantic, har köpt upp praktiskt taget hela sektionerna för varuhandel och marknadsföring i det gigantiska multinationella företaget ConAgra Foods. Denna affär på 2,8 miljarder dollar uppskattas vara det största uppköp som någonsin gjorts av en hedgefond.

Överenskommelsen innefattar 144 st ConAgra-anläggningar, i huvudsak belägna i Nordamerika. Det nya företaget, som döpts till Gavilon, ska syssla med distribution och marknadsföring av bl.a. spannmål och gödningsmedel, såväl som med jordbruk, energi och annan varuhandel, samt "riskhanteringstjänster" -- med andra ord spekulation på derivat- och terminsmarknaden.

ConAgra Trade Group har ett logistiskt nätverk med vagnar och containrar över hela USA, och har även tillgång till pråmar, fartyg och lagerutrymmen.

Som en del av biobränslemanin tillhandahåller ConAgra "tjänster för anskaffande och marknadsföring" för producenter av etanol och biodiesel, infrastruktur för distributionskedjan och finansiell hedging.