Al Gores energiförbrukning avslöjad

Tennessee Center for Policy Research (TCPR) publicerade den 17 juni en rapport om att "den energi som under det gångna året slukats i Al Gores hem skulle kunna förse 232 stycken amerikanska hem med energi under en månad". I februari 2007, dagen efter att Gores ljugarfilm "En obekväm sanning" vunnit en Oscar, avslöjade TCPR att Gores hus i Nashville drar 20 gånger mer elektricitet än det genomsnittliga amerikanska hushållet.

Gore bemötte kritiken genom att, enligt TCPR, "skynda sig att göra sitt hem mer energibesparande. Trots att han byggt in solpaneler, installerat ett bergvärmesystem, ersatt befintliga glödlampor med effektivare modeller och renoverat fönstren och rören i huset, förbrukar Al Gore nu mer elektricitet än före den 'gröna' renoveringen."

"Sedan han i juni i fjol vidtog åtgärder för att göra sitt hem miljövänligare, slukar Gore i genomsnitt 17.768 kWh per månad -- 1.638 kWh mer energi per månad än före renoveringarna -- till en kostnad på 16.533 dollar. I jämförelse konsumerar ett vanligt amerikanskt hushåll i snitt 11.040 kWh på ett helt år."


Al Gores kopiösa konsumtion får havsytan att stiga?