Zepp-LaRouches upprop i arabiska medier

Under de senaste dagarna har Helga Zepp-LaRouches internationella upprop för att fördubbla jordbruksproduktionen fått stor uppmärksamhet i arabiska medier.

Kedidis debattartikel stödjer Zepp-LaRouche

Dr Ahmed Al Kedidi, som är god vän med Lyndon och Helga LaRouche och Jacques Cheminade, har en lång debattartikel i en dagstidning i Qatar, Al Sharq, som också publicerades i den saudiska onlinetidningen Elaph.

Kedidi, som var en av talarna på Schillerinstitutets konferens i Kiedrich (Tyskland) i september 2007, inleder sin kommentar genom att citera titeln på Helga Zepp-LaRouches artikel, "Mänskligheten i existentiell fara!". Han nämner även FN:s förre livsmedelsrapportör Jean Ziegler som en av de personer som har varnat för hungerkrisen i mer än 25 år. Efter att ha sammanfattat situationen med fattigdom i Frankrike, skriver Kedidi att samtidigt som Amerika, Europa och Japan är kapabla att hjälpa andra länder, står tredje världen inför vad han kallar hungerrevolutioner och inflation, medan regeringarna stoppar subventionerna precis som IMF rekommenderar, "vilket får oss att tycka synd om dessa regeringar: De kommer att få lida för att ha blivit tvungna att använda våld och tårgas när situationen på gatorna blir kaotisk".

Kedidi pekar på dålig politik och inte bara brist på mat som den huvudsakliga orsaken till krisen. Han citerar tre personer som nyligen publicerat rapporter som stötts av experters och vetenskapsmäns vittnesbörd: FAO-ordföranden Jacques Diouf, generalsekreteraren för den Asiatiska Utvecklingsbanken Raga Nag och Helga Zepp-LaRouche.

Mer mediatäckning för LaRouches livsmedelsinitiativ

Den ledande dagstidningen i Bahrain, Al-Wasat, hade den 2 juni en mycket lång artikel av LYM-medlemmen Ali Sharaf om LaRoucherörelsens mobilisering kring FAO-konferensen och diverse världsledares ansträngningar, särskilt från Afrika, för att få rätt frågor att tas upp på konferensen.

En webbsida som skapats för ändamålet att bryta belägringen av Gazaremsan publicerade EIR-Arabics pressmeddelande om Helga Zepp-LaRouches upprop till FAO-toppmötet.

En syrisk webbplats, "All4Syria", publicerade både Zepp-LaRouches artikel "Mänskligheten i existentiell fara" och den arabiska pressreleasen.

I måndags, den 2 juni, när Egyptens president Hosni Mubarak anlände till Rom, hade den egyptiska tidningen Al-Ahram, som på söndagen hade stor fokusering på Zepp-LaRouche och Mubarak, ytterligare en artikel om Mubaraks och Zepp-LaRouches förslag. Denna artikel slog fast att Mubarak fått internationellt stöd och nämnde sedan Helga och Lyndon LaRouche som de personer vars idéer helt klart är i linje med var Mubarak föreslagit. Artikeln, av Abdul-Adhim Hamad, fanns även att läsa på hemsidan för Egyptens statstelevision.