EU:s "hälsokontroll" av CAP: Mindre mat, mer biobränslen!

Innehållet i den föreslagna "hälsokontrollen" av Europas gemensamma jordbrukspolitik (CAP - Common Agricultural Policy), som ska presenteras den 20 maj i Strasbourg, har (enligt Les Echos) läckts ut av Bloomberg News, som fick tag på ett exemplar av EU:s danska jordbrukskommissionär Mariann Fischer Boels projekt.

Boel föreslår att dra in subventioner för åkermark som ligger i träda (något som "ser bra ut", eftersom det gör denna mark tillgänglig för produktion), men samtidigt, vilket är farligare, vill hon stoppa subventionerna för mjölkproduktion som regleras av kvoter. Om det går som Boel önskar, skulle många regioner omdelbart upphöra med att producera mjölk och produktionskapaciteten skulle förstöras.

Än värre är att Boel föreslår att öka CAP:s subventioner för "alternativ energi" från 5% till 13%, bland annat för biobränslen! Så det nya jordbrukslandet som man frigör på de åsidosatta arealerna kan komma att snabbt tas i bruk för biobränslegalenskap!

Kom ihåg att såväl Boel som EU:s handelskommissionär Peter Mandelson erhöll sina nomineringar år 2004 från fanatikern för ett europeiskt imperium, EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso (själv slav under Robert Cooper), som belöning för att de starkt stödde Irakkriget. Storbritannien hade då avlagt sitt veto mot den f.d. belgiske premiärministern Verhofstads kandidatur, eftersom han ställt sig på Chiracs och Schröders sida emot detta idiotiska och omoraliska krig.