Zepp-LaRouches matupprop utdelat på toppmöte mellan EU och Sydamerika

LaRoucherörelsen förde in den enda bit verklighet som kunde hittas på "Det femte toppmötet mellan Europeiska Unionen och Latinamerika", som äger rum i Perus huvudstad Lima under fyra dagar denna vecka. EIR:s korrespondent i Lima, Sara Madueno, delade ut exemplar av Helga Zepp-LaRouches upprop för att fördubbla livsmedelsproduktionen till 300 av de 1200 journalister som var på mötet, och även till Italiens utrikesminister, flera EU-kommissionärer och medlemmar av olika delegationer från de 60 deltagande regeringarna.

Peter Mandelson, EU:s brittiske handelskommissionär, uppskattade inte Maduenos fråga till honom om biobränslen som ett brott mot mänskligheten, i vilken hon hänvisade till Helgas upprop. Han avbröt henne under presskonferensen och snäste att "produktionen av biobränslen är inte orsaken till svälten", bara för att åter bli utfrågad av centralamerikanska journalister om biobränslen och de ökande matpriserna.

Den absurda atmosfär som dominerade hela spektaklet blev uppenbar i svaret som gavs till Maduenos fråga till ordförandena för toppmötet, utrikesministrarna för Slovenien och Peru, och till Österrikes EU-kommissionär Benita Ferrero Waldmer, om varför ingen hade gjort någon referens överhuvudtaget till kollapsen av det internationella finanssystemet, då vilket beslut de än må ta ändå inte skulle vara verklighetsförankrat om de ignorerar denna kollaps. Skulle detta toppmöte kunna enas om ett upprop för ett Nytt Bretton Woods? Eftersom ingen annan befattade sig med frågan, blev det Perus utrikesminister José Antonio Garcia Belaunde som gjorde bort sig genom att påstå att han inte trodde att detta var någon sammanbrottskris; "vi har genomlevt många kriser". Han avfärdade krisen som om det endast vore ett "amerikanskt bolåneproblem", och lade till att det land som är epicentret för "skräpbolånekrisen" inte är med på detta toppmöte.