Ryska webbplatser publicerar Zepp-LaRouches upprop

Efter att ha publicerats på LaRoucherörelsens ryskspråkiga hemsida www.larouchepub.com/russian, har Helga Zepp-LaRouches upprop den 3 maj för att gå till handling mot den globala livsmedelskrisen snabbt börjat spridas på internetsajter i Ryssland, Ukraina och Vitryssland. Flera av de ryskspråkiga inläggen betonade särskilt Zepp-LaRouches krav att "världshandelsorganisationen WTO måste upplösas, omedelbart". Ukraina har just gått med i WTO och Ryssland vill också göra det.

De mest framträdande webbsajterna som lagt upp Zepp-LaRouches upprop på ryska är följande:

  • • Den ryska motståndsrörelsen mot globalisering (www.anti-glob.ru), där den kom med den 13 maj med en ingress på förstasidan: "Svälten orsakas av den nya världsordningen. Helga Zepp-LaRouche anser att det finns medel för att stoppa det."
  • • Strategium East European Online Political Experts Community, Ukraina (www.strateger.net). Strategiums grundare och koordinator, Sergej Pozny, har tidigare undertecknat Zepp-LaRouches upprop för att sammankalla en konferens för ett nytt finanssystem, ett Nytt Bretton Woods.
  • • RPMonitor, en moskvabaserad nyhets- och analyssajt som drivs av ekonomen Andrej Kobjakov (www.rpmonitor.ru), hade artikeln på sin förstasida igår, med rubriken "Vålnaden av död genom svält: Endast den omedelbara upplösningen av WTO kan rädda miljoner människoliv i Asien, Afrika och Latinamerika" och bylinen "Helga Zepp-LaRouche (Tyskland), ordförande för Schillerinstitutet". Professor Kobjakov är också en undertecknare av uppropet för en ny Bretton Woods-konferens.
  • • Hela artikeltexten finns även upplagt på ett antal regionala hemsidor, bland annat portalen "Sarov Top Secret" (www.sarov.cc), en nyhetssajt baserad i den stad där vapenlaboratoriet för Rysslands federala center för kärnenergi är beläget. En vitrysk webbplats med namnet "Imperiya" (www.imperiya.by) hade även med artikeln. Enskilda individer lade även in den på olika populära ryska diskussionsfora, bl.a. Global Venture och Big Forum. "Rossiya -- ring för patriotiska resurser", en välbesökt portal, hade högst upp i sin ekonomisektion en länk till artikeln om uppropet på www.anti-glob.ru.