Hillary Clinton stödjer Helga Zepp-LaRouches kampanj för att öka matproduktionen

De 600 personer som deltog på ett kampanjmöte på Dennis Jones' farm i Bath, South Dakota, applåderade Hillary Clintons svar efter att en aktivist från LaRouches "Food for Peace"-kampanj frågat henne om Helga Zepp-LaRouches upprop för att fördubbla jordbruksproduktionen.

"Primärvalet i South Dakota den 3 juni är en väldigt viktig dag för dig och för vårt land. Det är också en kritisk dag i hela världen på grund av FAO-mötet i Rom." När han nämnde FAO-mötet, nickade senator Clinton instämmande. Han fortsatte: "Schillerinstitutets Helga Zepp-LaRouche har cirkulerat ett upprop till hela världen, mot bakgrunden av att en miljard människor löper risk för svält, att FAO:s agenda måste vara att fördubbla matproduktionen."

Hillary svarade allvarligt och ingående: "Detta är en riktig akutsituation! Det är nödvändigt att öka matproduktionen." Hon frågade organisatören om han någonsin varit i Haiti, och sade att i Haiti "har jordbruket decimerats. Jorden har utarmats. Träden är borta." Hon sade att amerikanska jordbrukare kan hjälpa till att försörja världen med mat, och även hjälpa länder som Haiti att utveckla sitt jordbruk igen och bli självförsörjande.

Lyndon LaRouche har betonat att ett typiskt fall där matproduktionen snabbt kan ökas för att stärka ett nationellt självförsörjande, är Mexikos PLHINO-projekt, Northwest Hydraulic Plan, som kan öppna upp närapå en miljon hektar ny åkermark och sätta några av de miljoner mexikaner som nu drivs ut ur USA i arbete. Pro-PLHINO-kommittén i nordvästra Mexiko, som inkluderar LaRouche-organisatörer och ledande regionala fackförenings- och bondeledare, höll en demonstration i Sonora den 13 maj framför det regionala kontoret för statens nationella vattenkommission CONAGUA, där man krävde att kongressen anslår motsvarande 3-7 miljoner dollar för att göra en genomförbarhetsstudie av PLHINO-projektet, och inte för en studie om "miljöpåverkan" vars avsikt skulle vara att sabotera projektet.

På lantbrukarmötet i South Dakota med Hillary Clinton, ställdes det diverse frågor om de kriser som bönderna står inför på sina gårdar och i sina samhällen. Mötet var en timslång frågestund om politiska frågor, bl.a. sjukvård, Irak samt energi- och jordbrukspolitik.

En ung man föreslog att Hillary borde välja honom som sin vicepresidentkandidat, eftersom hon vänder sig till industriarbetarna och han har varit en riktig arbetare under hela sitt liv. Hon svarade: "Jo, du skulle vara bättre än den karlen som är där just nu", varpå publiken började ropa "Vem som helst utom Cheney".